6.72 kapattý![]()
6.72 kapattý![]()
Bu yazdýklarýný okuyunca , herhalde bu ülkede yaþamýyorsun diye düþünüyorum. Borsaya para mý girdi diyosun... BIST 1000 lira iken 5K maaþ alan öðretmen þimdi 50K alýyor. 1 milyona satýlan ev 15 milyon oldu. bu para nerden geldiðini sahiden bilmiyor musun? bi ara ATM lerin verdiði tüm 200 liralar ardýþýk seri numaralýydý. MB darphanesinde kaç vardiya iþ yapýldý kim bilir.. 6-7 milyar kar eden bankalar 80-90 milyar kar yazýyor. Borsanýn geldiði deðerin nesine þaþýyorsun?
Valla helal olsun sana. Neler atlatmýþsýn neler. Hayatýn roman olmuþ. Halký kýþkýrtma, kin ve nefret aþýlama vs vs gibi suçlar yüzünden ceza yemen çok üzücü. Bu suçlar öyle ucu açýk suçlar ki istediðin herkesi bu suçlar yüzünden içeri atabilirsin. Bir demeokratik hukuk devletine yakýþmýyor bu. Senin Samsun Ordu Giresun havalisi ciddi þekilde AKP sempatizaný. Hadi Samsunu anladým ama diðer ikisi özellikle de Ordu nasýl oldu da AKP li oldu? Fýndýk zamaný AKP ye verip veriþtiriyorlar, sonra da gidip AKP ye oy atýyorlar. Olmadý ama.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Sportif þirketler diyor ki:
Bizim amacýmýz kar elde etmek deðildir, tam tersine zarar odaklýyýz (bunu aslýnda demiyorlar ama bu sonuç çýkýyor)
Temettü ödemek diye bir amacýmýz veya derdimiz de yok
Bütün harcamalarýmýzý yatýrýmlarýmýzý ve giderlerimizi zýrt pýrt bedelliye giderek borsadaki yatýrýmcýlarýn sýrtýna yüklüyoruz
Borsadaki yatýrýmcýlara hesap vermek zorunda deðiliz
Canýmýzýn istediði zamanda istediðimiz oranda bedelliye gidip sizden para toplarýz
Bu paralarý keyfimizin istediði þekilde harcarýz, kimse bizden hesap soramaz
Borsadaki yatýrýmcýlar bizim bedelli çaðrýmýza uysun, hiç bir þeyi sorgulamasýn, istediðimiz parayý baþüstüne deyip ödesinler
Bir sonraki bedelli için de hazýr olsunlar
Tedavüle soktuðumuz eski veya yeni ne kadar hisse varsa hepsini satýn alýn, bizim gibi muhteþem þirketler çok az bulunur
Eh bize de bu talimatlara uymak kalýyor. Baþüstüne diyelim ve talep ettikleri hisse baþýna 4 tl yi derhal ödeyelim. Hiç soru sual filan da sormayalým hoþlarýna gitmiyor çünkü. 4 tl yerine 10 tl de talep edebilirlerdi, buna þükür diyelim ve pamuk eller cebe diyelim.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Sadece beni baðlayan bir komplo teorisi geldi aklýma. Aþaðýda yazdýklarýmýn gerçek ile bir alakasý olmayabilir, sadece hayali bir senaryodur:
Bedellide FENER hisse baþýna spotun %8 i kadar bir bedel talep ederken GSRAY neden spotun %60 ý kadar bir bedel talep ediyor? Bunun tek bir açýklamasý var ve o da þirket için gereken finansmanýn tümünü borsadaki yatýrýmcýlarýn sýrtýna yükleme planý. Bedelliden gelecek olan para 4.32 milyar tl, bunun 2.6 milyarýný dernek koyacak çünkü derneðin þirketteki payý %60, 1.72 milyar ise halka açýk olan %40 tan gelecek. Bu %40 lýk kýsmýn finansmanýn tümünü saðlamasý amaçlanmýþ olmalý diye düþünüyorum. %400 lük bedelli bu amaç çerçevesinde belirlenmiþ olmalý. Ýlk etapta þirketin finansman ihtiyacý 1.72 milyar tl, olarak hesaplamýþtýr, bu meblað %40 lýk pay tarafýndan karþýlanacaksa o zaman yapýlmasý gereken bedelli oraný (1.72 : 0.4) : 1.08 = 4 yani %400. Hesap böyle olmalý. Yani pratikte dernek hiç para koymamýþ gibi olacak. Dernek zaten gýrtlaðýna kadar borçlu, net borcu 15 milyar tl ye yaklaþmýþ. Bu durumda olan bir kurum 2.6 milyar tl lik ek harcamayý nasýl karþýlayabilir veya bu meblaðý nereden hangi þartlar altýnda bulabilir? Kolay kolay bulamaz. O zaman köprü kredisi ayarlayýp sadece 1 aylýðýna bu parayý borç alýr ve bedelliye katýlýr, bedelli tamamlanýr tamamlanmaz da þirkete koyduðu 2.6 milyarý geri alýp köprü kredisini kapatma cihetine gider. En mantýklý yol bu deðil mi? Þirket zaten ezelden beri derneðe borç verip duruyor, þimdi de verir. Ýþte benim kafamdan geçenler bunlar. Dediðim gibi hayal ürünü bir senaryodur.
Aziz nesin romaný neyse þimdi olan odur,doðru söyleyeni 9 köyden kovarlarmýþ,biz anlattýk biz dinledik demekki,þimdi kazýðýn baþýna oturdular,yani destek verdiler oturtuldular,belediye seçimlerinde uyanan uyandý,uyanmayanda ikinci kazýða hoþ geldi,giresun merkez sosyal demokrattýr,ama daðlýk kesimin aklý yukadýr,rahmetli dedem kurtuluþ savaþý için asker toplarken o daðlýk kesim dediklerimiz cepheye gitmeyelim diye daðlara kaçmýþtýr,neyse vataný kurtardýk zar zor,giresun gönüllü alayýný bilmeyen yoktur,5000 kiþiden oluþur 2 alaya ayrýlmýþtýr 42-47 tamamýna yakýný þehit olmuþtur,geride 350 cývarý kalmýþtýr,þehitlik afyondadýr,batumdam izmire kadar ayak basýlmadýk yer býrakmamýþlardý,bolþevik isyanýnda ruslarý batuma kadar kovalamýþlardýr,en iyi savaþ gerilla savaþýdýr,zaten çevrede buna müsaittir,sen rizelisin bilirsin,kurtulanlardan biride dedemdir,osmanaðamýzda hilafetçilerin yüzünden þehit olmuþtur,baþýda ali þükrü çekmiþtir,öldürülmeseydi cumhuriyet kurulmuyordu,geberdi gitti,Cumhuriyet kuruldu,dedem Atatürkün korumasý,Osmaðanýn yaveridir,o dedklerinin ilk perdesinde özal zamanýnda þehire inmiþtir,ikinci ayaðýnda rte zamanýnda inmiþtir,yani aptalýn aptalýdýr,sorsan oy vermek için adammý var diyorlardý yerel seçim öncesi...bende bakanlýkta 80 öncesi çeþitli bakanlýktaydým devlet yönetimindeydim mit dahil...biz herþeyi biliriz,ülkemizin sistemini yaþatmamýz için canda veririz,zaten bunlara benzer anlatýmlarýmý hakime anlattým,baþladýlar kem,küm etmeye,mahkeme sonucu,bana dedikleri suydu,abi haklýsýn biz emir kuluyuz dediler...eðerki TC kurulmasaydý bu ülkenin adý yoktu,çoðu *** olurdu...Türk milletinin dostu yoktur düþmanýda çoktur,devamlý gözleri üstümüzdedir fýrsat kollarlar,gerisini John Perkinsi okuyun...biraz topik dýþý oldu kusura bakmayýn sadece bilgi amaçlý yazdým.
Esas para girþinide biliyoruz,politika devletin politikasý,yeterki para getir sorgulama yok, gelen para kara para yani mafyalarýn parasý þu an borsada dönen kaynaðý belirsiz,merkez bunun yanýnda devede kulak,zaten ben öylesine sorgulamýþtým,ben borsaya takýlýyorsam hobi olarak takýlýyorum,TH gibi bende foncuyum+bayaðý dairelerim mevcuttur,3 tanesini borsa için sattým,2 milyon kazandým,ama dairelerim þimdi 15 milyon cývarýbazen ava giderken avlanmakta var,diðerleri bana yeter,2015 öncesi yaðýmlan kavruluyordum,sonra atadan kalma yerlerimiz deðerlendi konutlar yaptýk
![]()
Yer Ýmleri