Hasan abi hoþgelmiþsin
her krizde para el deðiþtirir mesele bu. 2.5 sene önce küçük bir dairem vardý. topraktan aldým %50 prim yaptý 1 senede kirasýný yedim dedim yeter daha ne olsun...çýkarttým satýlýða 2 gün sonra geldi balýk anlaþtýk tapuya gittik dedi dolar var falan onu bozmam lazým ama 2 kuruþ kaybediyorum sana þu kadar versem olur mu.. bak çakala....
Günlerden de cuma saat 4 civarý, dedim sen onu bozma bana dolar çek üstünü nakit ver harçlýk olsun pazar günü de yazlýða geçicem bodruma..neyse adam zar zor ok dedi gitti dolarý çekti bankada saydýk falan satýþý yaptýk...
attým bankaya çýktým bodrum yoluna falan iþte o yaz dolar 7 lere çýktý...4 lira civarýndan 6.75 e ikna oldum verdim..
Evi alan adam beni aradý ve bozdun mu dolarý yoksa duruyor mu diye sordu!!!
Þimdi bana göre para el deðiþtirdi..
Üstüne %25 mevduat faizi falan...
benim eski sattýðým ev tl bazýnda %10 artmýþ
Demem o ki kriz paranýn x den y ye geçmesiymiþ ben bunu bilerek mi yaptým hayýr...
ama þunu öðrendim krizde her türlü 3-4 katý zengin olan çok insan var...
geçen yaz 6.20 den dolar alan çok var...borsada 2 ye katlayan da çok var...
kimse piyasayý %100 öngörmez
mevduat oldu %10 neti geliyor %8.5-9 arasýnda bir þeye dolar kýmýldamýyor..bist her an düzeltme yapabilir
peki ne yapmalý?
iþte bunu bilirseniz paranýn el deðiþtirmesini saðlarsýnýz ama bilerek ama bilmeyerek
Fatih cidden cok sanslisin
Umarim bu sansin jaleyede yansirda hepimiz sayende nasipleniriz😀😀
Bende fatih bey gibi evi sattým 2 yýl önce ama deðerin altýnda sattým 50bin kadar kadýn dý alýcý hemen büyük hevesle aldý dolar ve euro aldým 3 ay sonra döviz fýrladý para 2 katýna yakýn çýktý birde mevduatla taçlandýrdým. Ev deðeri sattýðým fiyatta þuan)
Yer Ýmleri