Originally Posted by
hayrani
bir ay kadar önce kendime asla tek baþýma hisse almayacaðýma söz vererek yatýrým anlayýþýmý yeniden yapýlandýrdým. bu kapsamda önce üçte bir gibi düþünmeme raðmen Veysel beyle olan diyaloglarýmdan sonra paramýn yarýsýný 35 gün kadar önce tcd'ye attým. geçenlerde acaba pozisyon mu azaltsam diye iþlem yaparken onay butonuna dokunacaðýmda aklýma Veysel bey geldi. bu fona ortalama 6 ay zaman verirseniz çok güzel getiriler elde edersiniz þeklinde fon yönetiminin müþterilere tavsiyede bulunduðu sözlerini hatýrlayarak vazgeçtim. diðer yarýsý da þu an obp'de. aslýnda bir kaç fona paylaþtýrsam daha iyi olurdu ama þimdilik böyle oldu. hisse fonu kotamý tamamen tcd'den yana kullanmamýn sebebi ise mesela borsa düþerken bizim fon da mutlaka düþer gibi bir olgunun oluþmamasý ve tcd'nin daha agrasif ve baðýmsýz takýlmasýndan. bazý arkadaþlarýmýz ise daha farklý bir sýtrateji izliyorlar, borsa çok düþtüðünde en hýzlý yükselecek bankacýlýk endeksi olduðundan yükseliþe oynayýp dirençlere yaklaþýnca da bu kadar yeter deyip ayrýlmayý tercih ediyorlar ki bu da güzel ve daha öngörülebilir bir sýtrateji. ama bebn, aselsanda çok sýkýntý yaþadýðýmdan daha rahat olayým diye, ben uðraþmayayým, paramý bu adamlar yönetsin diye hisse yatýrýmýmý buraya yönlendirdim. risk anlayýþýna göre en azýndan dörtte bir veya üçte bir oranýndan baþlamak üzere tcd bulundurmak daha cazip geliyor bana. diðerleri de bildik fonlar arasýnda gpg, obp ve ysu gibi paylaþtýrýlabilir. yazdýklarým tamamen kiþisel görüþlerim deðildir. asla yatýrým tavsiyesi olamaz.
Yer Ýmleri