bendeki fonlar bunlar alým mýktarýma göre yükselten düþüðe
gpg deðiþken
aes petrol
krf doviz
ykt altýn
bendeki fonlar bunlar alým mýktarýma göre yükselten düþüðe
gpg deðiþken
aes petrol
krf doviz
ykt altýn
Paylaþýmlarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir
Böyle birþey var diye biliyorum
Galiba þurasý: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35650
arkadaþlar, tcd'nin son halini inceleyeniniz oldu mu? önceki ay ile kýyaslarsak neler deðiþmiþ bilgi sahibi olan var mý?
Hafta sonum EID portföyündeki geçen ay ile bu ay arasýndaki deðiþiklikleri incelemekle geçti. Ve gördüm ki ellerinde olmayan hisselerle de ay içerisinde al & sat yapmýþlar. Ki bu fon portföy daðýlým raporunda yaptýðý tüm iþlemleri lot lot yayýmlayan bir fon, iþin içinden çýkamadým resmen. Onlarca iþlem var. Bu türden bir istatistik tutmaktan vazgeçtim.![]()
Bana kalýrsa hisse yoðun fonlarýn performansýný deðerlendirmek için yapýlmasý gereken þey endeksin düþüþ ve yükseliþ gösterdiði periyotlarda nasýl bir getiri saðladýklarýnýn analizini yapmak ve ona göre bir karar vermek. Ancak burada da þöyle bir sýkýntý var; mesela Mayýs ayýndan bugüne yaþanan yükseliþte en büyük pay bankalarýn. Zaten bankacýlýk endeksi ile XU100 arasýndaki farktan da anlaþýlýyor bu durum. Fon iþi daha mý zor nedir ?Portföyü profesyonellere emanet edelim diyoruz ama adamlarýn profesyonelliðinin analizini yapmak hisse analizi yapmaktan daha zor sanki.
![]()
Yer Ýmleri