Sayýn ÖGSS 1991 de ki kýsýtlama için dava açýlmýþ mý ben de çok merak ediyorum.Var ise böyle bir dava sonucu ne olmuþ ? Rahmetli Ülkü haným (Atatürk’ün manevi kýzý) o dönem Baþbakan olan Recep Tayyip Erdoðan’a mektup yazarak bunlarý anlatmýþtý.Bu konulardan kimse bahsetmiyor þimdi Ülkü hanýmýn oðlu Ahmet Kemal Doðançay mahkemelik bilir kiþi atandýðý miktarýn hesap edileceði konuþuluyordu lakin hiç bir bilgi yok.Sayýn Eðinli davanýn devam ettiðini söylüyor.Belki bu davadan biþey çýkmasý bekleniyordur.Bir üst mahkemeden dönmememesi için de deðiþen isimler var diye biliyorum.Hep bir umut bekliyoruz inþallah sonu güzel olur.
Onlar konuþur REÝS yapar .
Daha önce bu konuda açýlan dava olsaydý emsal teþkil ederdi ve sonraki davalara bu konu kapalý olurdu diye düþünüyorum. Ayrýca Ýþ Bankasý da bu dava kararýný örnek göstererek kendisini savunurdu. Þu anda kurucu temettüsü 4 lira deðerleme yapýlsa 120 lira imha bedeli çýkar. Akbank ve Garanti imha örnekleri de elimizde. Dolayýsýyla bu anormal olayýn düzeltilmesi lazým diye düþünüyorum. YTD
Bunu doðru anlayabilmenin yolu o dönemi anlamak ve bilmekten geçer. Ýlgili dönemde bu hisseler kimdeydi, Ýþ Bankasý devlet içinde ne kadar kuvvetliydi bunu iyi bilmek lazým. Kaldý ki kurucu hisse sahiplerinin doðrudan genel kurul iptalini isteme hakký olup olmadýðý tartýþmalý.
Sayýn Bankers
Gazi Atatürk’ün vasiyetin de ölünceye kadar Ülkü hanýma bu hisselerden pay verilmesi söylenmiyor mu ? Ahmet Kemal Doðançay annesinin eksik aldýðý temettülerin davasýný açmadý mý ? Orada ki mevzuyu anlatýr mýsýnýz ben mi yanlýþ biliyorum.
Yer Ýmleri