Rýfkýefendinin eline saðlýk güzel bir çalýþma yapmýþ. Bu konuda çok daha bilgili ve daha doðru hesap yapabilecek kiþiler tanýyorum kendilerince bir hesaplarý da var ama nedense çoðu kiþi burada paylaþmak istemiyor kamuya geçecek bir kurumla ilgili beyanda bulunmak istenilmediðinden olabilir o konuda neden diye sorgulayamýyorum kiþisel takdir.
Rýfkýefendinin hesabýnda itiraz deðilde olmayan kýsýmlar þunlar var tabiki bahsedilmiþ ama hesaplanamayan iþtirakler üzerinde de ISKUR un hakký var imha sürecinde onlardan da pay almasý lazým ve ayrýca yaklaþýk 30 yýldýr ödenmeyen temettüler. Normalde imha bedeli yaklaþýk 10 yýllýk temettü bedeli gibi dyebiliriz. Sen 30 yýldýr vermiyorsun imhanýn 3 katý kadarda oradan hak ediþin olmalý. Atlanmamasý gereken konu þu ki bu sadece bu hisseyi taþýyan sen ben o normal halk ya da kodaman ya da bürokrata deðil Hazineye geçecek olan Atatürk'e ait hisselerin de hakký otomatikman hazinenin de hakký sen ben peþine düþemeyiz düþmeyiz vs ama devleti bilen bilir 2 vergi müfettiþi bile gelir her þey tam dediðin yerden milyonluk ceza bulur devlet kuruþunu býrakmaz.
Diðer konuda ise;
Kiþisel beklentim þu þekilde meclise gelir partiler kanununda deðiþiklik ile iþbankasý hazineye devir süreci baþlar.
Cumhuriyet Halk Partisi anayasa mahkemesine gider olumsuz yanýt alýr.
Adalet ve Kalkýnma Partisi ile Banka kaynaklarýnýnn hiç konuþmamýþ olduðunu sanmýyorum, sanayide baþlayan birleþme süreci holdinleþme sürecine evrilir.
Kamuya ve þahýslara önce imha akabinde ödenmemiþ temettü bedelleri ödenir.(imha nakit, 30 yýllýk temettü bedeli banka hissesi olarak verilebilir.)
Borsada þirketler ISHOL çatýsý altýnda birleþir hiçbir hukuki sorunu olmayan holding uçuþa geçer sermaye arttýrýmý yapar verdiðinden çok daha fazla parayý piyasadan toplar hisse roket olur.
Benim kafamda ki senaryo budur.
Yazdýklarým þahsi görüþümdür. Kesinlikle YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR!
Yer Ýmleri