ISATR VE ISBTR ÝMTÝYAZLI HÝSSE SENETLERÝDÝR.deðerini ve kýymetini tahmin ederek yazýyorum .Bu hisselerde nasýl bir hak gaspý vardýr geçmiþ dönemde yönetim de söz hakký bile varmýþ.vs artý yeni holding ten pay alým vs de konuþuluyor.kýsacasý önemli olan PORTFÖYDE VAR MI YOK MU arkadaþlar RÝSK satýn alýnýr.sonunu istediðimiz gibi görmek dileðiyle artý þuanda onun bunun lafýyla kimse hareket etmez hareket edenler bilinçli yatýrýmcýlardýr.yazdýklarým kesinlikle yatýrým tafsiyesi deðildir.bilgi paylaþýmýdýr.saygýlar.
Ayný þekilde hisse baþý kârdada son 4 çeyrek karý 2458e bölmüþsünüz. Yanlýþ bilgiler
Þimdi ziraat yatýrýmdan baktým aynen bu þekilde gösteriyor bilgi yanlýþsa ziraat yatýrým düzeltsin
Ýþ c de de defter deðeri 20,84
Hisse baþý kâr 7.01 olarak görüyorum
Kurucuda 32 yýldýr ödenmeyen temettüler ile birlikte düþünürsek ziraat yatýrýmýn rakamlarý doðrudur diye düþünüyorum
Ben iþ bankasý yatýrýmcýsýyým herþeyi sorma hakkým var. Geçmiþte hiçbirinizde yokken uzun yýllar kurucu taþýdým.
Ýmha konusu benim iþime gelmez þuan sonuçta kasadan para çýkacak. Ortaklýgým oraninda benim param daðýtýlmýþ olacak ben bu þekilde bakarým... tabiiki olmayacakta iþte olursa diye diyorum. O yüzden karþý çýkýyorum. Bu yapýlan iþlem muhasebeleþtirmenin basitleþtirilmesi iþidir ötesi yok. Siz zaten anladýðým kadarýyla ne tahta fiyalamasýna ne de imhaya odaklanmýþsýnýz. Mahkeme odaðýnýzda bence de en doðrusu o. Ýþ bankasýna karþý mahkemeyi kazanabilirseniz büyük bir iþ çýkarmýþ olursunuz. Ancak çok zor
Bu arada ödenmeyen temettülerle ilgili sn. Marslýnýn bir yorumu vardý. Ana tema intifa senedi hissedarý her türlü temettüsünü alýr deðilmi. Geçmiþte alýnamayan temettülerin sahipliði o dönemdeki hisse sahipleridir. Örneðin; 2010 yýlýnda bir kiracýn var kirayý ödememiþ mahkemeye vermiþsin o hak sattýðýn kiþiye geçmez intifa senetlerinde hak konusu buna birebir benzer. Zaten sizinde mahkemenin ana temasý bu "intifa senedi sahibi tenettüsünü eksiksiz alýr". Diyelimki 1nisan 2012de 1lira temettü ödendi o ödeme eksik yapýldýðý sonucu mahkemeden çýktýðý için 1 lira temettüyü alanýn hakký doðacaktýr. Hisseyi satmýþ dahi olsa o dönemin hakký o dönemdeki hisse sahiplerinindir. Her dönem ayrý ayrý hesaplanýr o þekilde ödenir. Bu hak devretmez. Ancak zaman aþýmý konusu olduðu için mahkemeyi kazansanýz bile 1991den bugüne kadarki tüm temettüleri alabileceðinizi düþünmüyorum.
Yer Ýmleri