Originally Posted by
Alsat
Erdoðan son dakika:
(ABD ile S-400 gerilimi) Rusya samimi bir yaklaþým ortaya koydu.Bölgede barýþ için bu adýmý atmak durumundaydýk. En geç Nisan ayýna kadar yerlerine monte edilmiþ olacak. Savunma sanayinde çok önemli adýmlar atýyoruz. Bu bir savunma sistemi. F-35'lerle çatýþan veya çakýþan bir yönü sözkonusu deðildir.
(ABD ile F-35 gerilimi) Biz sadece alýcý deðil, ayný zamanda üretici durumundayýz.
ABD seyahetinde sayýn Trump ile bunlarý da konuþacaðýz. Trump'la birbirimize hep þeffaf ve rasyonel davrandýk. Trump'a sizden belli miktar Patriot alabiliriz dedim.
F-35'lerde önümüz týkanýrsa çaresine bakacaðýz.
(Ankara'da üçlü Suriye zirvesi) Hem Ýran ile hem Rusya ile ikili görüþmelerimiz olacak hem de üçlü görüþmemiz olacak. Buradaki beklenti anlýk ateþkesler deðildir. Göçün sona erdirilmesini, ateþkesin teminini hedefliyoruz. Ýdlib halkýna her türlü yardýmý ulaþtýrmaya çalýþýyoruz. Göçe karþý gerekirse kapýlarý açmak zorundayýz dedim.
Almanya ve Fransa ile Ekim'de dörtlü zirve de gündemde.
(ABD ile Güvenli Bölge sýkýntýsý) YPG/PYD PKK'nýn bir koludur bunu Batý'ya anlatamadýk. ABD buraya on binlerce TIR dolusu mühimmat getirdi. NATO ortaðýnýza parayla vermediðinizi bunlara bedava veriyorsunuz. Sayýn Trump bizi anlamalý diye düþünüyorum. Bu oyalama siyaseti bizim sabrýmýzý deneme midir? 20 mil yani yaklaþýk 30 km talebi Sayýn Trump'tan geldi. Trump'ýn dediklerine altýndaki ekip uymadý.
(Türk gözlem noktalarýna saldýrýlar) Ýdlib'deki gözlem noktalarý için muhatabýmýz Rusya'dýr. Rejimin saldýrýsý olursa þu anki gibi durmayýz.
(Yeni göç dalgasý riski) Biz 40 milyar dolar harcadýk, AB verdiði sözleri tutmadý. Güvenli bölgeye 1 milyon Suriyeliyi alabiliriz.
(Doðu Akdeniz'de sondaj gerilimi) Uluslararasý hukuka göre her þey nüfusa göre paylaþýlýr. Alakasý olmayanlar burada söz sahibi olmaya çalýþýyor. Doðu Akdeniz'de KKTC haklarýný alacaktýr.
(Kabine deðiþikliði olacak mý?)Kabine ile ihtiyacýmýz olduðu anda yaparýz, sipariþle yapmayýz. Ortada bir sýkýntý yokken kabine konusunu ele almanýn anlamý yok . Gerek duyulursa yaparýz.
(Sistem deðiþikliði eleþtirileri) Bu eleþtirileri getirenler siyaseti ve devleti bilmiyor.
Yer Ýmleri