Bizim burada da buna yakýn aslýnda ama arada devletin sana sunduklarý bakýmýndan daðlar var.
0-40 bin euro arasý %20 (evliysen 0-44bin)
40 bin euro üstü %40
beyan etmiyorsan hesaba girenden çýkandan 55%
Bu yüzden beyaz yakalý ve maaþlýysan þirket kuruyorsun. Çalýþtýðýn iþyeriyle þahýs olarak deðil þirket olarak hizmet alýmý sözleþmesi yapýyorsun. 12.5% Kurumlar vergisi ödüyorsun. Ha devlette bunu bazý noktalarda teþvik ediyor asla vergi kaçýrma deðil.
Þimdi günde 1000 euro alsan 40.gün %40'lýk dilime giriyorsun zaten. Mecburen her iþini þirket üzerinden hallediyorsun. Aslýnda þu açýdan güzel vergi bilincin oluyor, her masrafýn kayýt altýnda ve takibi kolay oluyor.
Türkiyede de böyle yapýn kurun bir ltd kendinizi müdür yapýp iþyerine hizmet faturasý kesin. Gelsin kurumlar vergisi![]()
Ytd
neden ?
mesela temettü konusuna bakalým: varsayalým eregli hissem var.. eregli demirçelik kurumlar vergisi %20 verdi.. yani ben de verdim hissedar olarak.. sonra temettüden %15 daha verdim.. zaten þu anda aslýnda %35 civarý vergilendiriliyor..
dikkatsizce yapýlacak uygulamalar sermaye piyasalarýný da bitirir..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
hangi ülke bilmiyorum yaþadýðýnýz yer..
ancak prensip olarak %30-35 üzeri resmen zulüm sýnýfýna girer vergide.. ahlaken de yanlýþ.. eðer böyle kararlar alýnýrsa insanlar çalýþmaz.. böylece fakir olanlar aslýnda daha çok zarar görür.. toplumda ilerleme olmaz.. ya da ilerlemeyi saðlayacak insanlar bu kadar yuksek vergilerin olmadýðý yerlere gitmenin yollarýný arar..
diðer yandan.. yaþadýðýnýz yerde ÖTV var mý? KDV ne kadar ? bu oranlar ülkemizde harcanabilir gelirimizi sýfýra yakýnsatan vergiler, gelir vergisine ek olarak.. dolayýsýyla dunya ile karþýlaþtýrýlmaz TR deki durum.. dipteyiz..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri