Dediðiniz gibi giderlerin kontrole alýnamamasý ülkeyi yýkýmýn eþiðine götüren bir kýsýr döngü yaratmaktadýr.
Yeni yaratýlan vergiler tüketimi ya da harcamalarý kýsmaktan uzaktýr. Çünkü genelde varlýklý kesim hedefleniyor ama varlýklý kesimin bunu kendi giderlerini azaltarak karþýlama oraný çok düþük olduðundan bu vergiler ülkede tasarruflarýn ve buna baðlý olarak üretim gücünün azalmasýna neden olmaktadýr. Bu da vergilenebilir gelirlerin reel olarak daha da azalmasýna ve bütçe açýðýnýn artmasýna neden olmaktadýr. Bu durumda devlet tekrar servet üzerine vergi salarak ayný kýsýr döngüye ivme kazandýrmaya devam etmekte.
Vergi gelirlerine odaklanan arkadaþlarýn göz ardý ettiði gerçek iþte bu kýsýr döngüde yatmakta.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yanlis sacma tespit yapanlara takintim
Fed trump dolari duzecek dedim birileri cikti zýrladý aylarca temel iktisat twit saçmalýklarýna guvenerek...sonuc tuydu
Ya bu net dth yuksekligi dolari durduuruyor
Yok farklý dio
Dth yukselince seviniyor dolar artacak diye
Dogru neyse o soylensin
Benim aklimdaki bu
Benim fikrim bu
Yok ole bisey
Bu kafayla devam
Makro bilgisi en yuksek kisi bu piyasanin en zayif halkasidir
Aninda batar en kolay lokma bunlardir
Benim sokaða çýkýp baðýrasým var artýk avazým çýktýðý kadar ÇIPLAK VATANDAÞ filmindeki Þener Þen gibi...Dal maþþak...
Býktým bu vergi ve zamlardan...
Sokaða çýkmak isteyen vatandaþlarý önden alalým .
toplu hareket olmadýkca cop ve biber gazý yediðiyle kalýrlar çýkanlar
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Ufak tip sahte para kontrol cihazlarýnýn USB üzerine banknot seri numarasýný hatta görüntü taramasýný kaydedeni de olsa süper olurmuþ.
Böyle bir cihaz var mý aramak lazým. Böylebir cihaz hakkýnda bilgisi olan var mý?
Þöyle bir þey buldum ama bu sanýrým sadece kontrol yapýyor.
https://www.hepsiburada.com/uber-128...-HBV00000JVVB8
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri