Cumhuriyet Bayramýmýz hepimize kutlu olsun.
Cumhuriyet Bayramýmýz hepimize kutlu olsun.
Baþkomutanýmýz Atatürk'ün bizlere mirasý Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük bayramý Cumhuriyet Bayramý kutlu olsun.
Þunu bile doðru dürüst yazamayanlar var yazýklar olsun...
Paylaþýmlarým sohbet amaçlýdýr...
Bu forumda yazdýðým yazýlar yatýrým tavsiyesi içermemektedir.Yazdýðým yazýdaki ifadelerden etkilenip de yatýrým yapan veya yaptýðý yatýrýmdan vazgeçen kiþilerin hareketlerinden sorumlu deðilim.Tüm yazýlarým paylaþým,sohbet ve geyikten ibarettir...
Cumhuriyet demek 1923 yýlýnýn turkiyesinde babadan ogula geçen saltanat ile yönetilen bir ülkede halk tarafýndan hemen ozumsenencek bir durum deðil deðildi iyi hatýrlamak lazým Mustafa Kemal paþa ulusal baðýmsýzlýk için Anadolu da orgutlenirken padiþah emriyle fetva yayinlatiliyordu tabiki Ýngilizleri isteði ile Atatürk dünyada hem ulusal egemenligi hemde ulusal baðýmsýzlýðý bir arada gerçekleþtiren eþsiz bir insandýr hem kapitalizme dünyada büyük bir darbe vurmuþtur hemde 700 yýllýk bir imparatorluðu ortadan kaldýrýp devrimleri ile yeni bir ülke kurmutur
29 EKÝM CUMHURÝYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
Baþta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Cumhuriyet savaþçýlarýný saygý ve minnetle anýyorum.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Farkýndalýk yaratmak istiyorum...
Özellikle genç arkadaþlarýmýz için...
Onlarýn içi boþ söylemlerle kandýrýlmasýna gönlüm razý deðil...
CUMHURÝYET ÝÇÝ BOÞ SÖYLEMDÝR...
YALIN CUMHURÝYETÝ KUTLAMAKDA ÝÇÝ BOÞ BÝR SÖYLEMDÝR..
Bense þu söylemi tercih ediyorum:
"LAÝK/DEMOKRATÝK CUMHURÝYETÝMÝZÝN BAYRAMI KUTLU OLSUN...."
Neden?
Ýran nýnda cumhuriyetle yönetildiðini biliyormuydunuz?
Yada Afganistan ýn....
Daha pek çok ülke sayabilirim cumhuriyetle yönetilen ancak bunlar için demokratik ve laik ülkelerdir diyebilirmiyiz?
Tabiki hayýr...
Tersinden Belçika anayasal monarþi ile yönetiliyor ancak hem demokrasi hemde laiklilden bahsedebiliyoruz...
Demek ki laiklik ve (tam) demokrasi (hatta siz buna bilim ve hukuðu da ekleyebilirsiniz) yoksa CUMHURÝYET ÝÇÝ BOÞ BÝR KAVRAMDIR....
Bugünkü iktidarda, medyasý ve liboþ kalemþörleri aracýlýðýyla cumhuriyetin içini boþaltmaya çalýþýyor...
Gönlünüzü ferah tutun,CHP iktidara geldiðinde laikliðe,demokrasiye,bilime,hukuka hak ettiði deðeri tekrardan kazandýracaktýr...
Sizler için faydalý bir gönderi olduðunu düþünüyorum genç arkadaþlarým yanýlýyormuyum?
LAÝK/DEMOKRATÝK CUMHURÝYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
BUNU BÝZE SAÐLAYAN M.K.ATATÜRK E ÞÜKRANLARIMIZLA...
saygýlar baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
https://www.youtube.com/watch?v=kTPAFkGhb3o durgunluða devam diyor.
Yer Ýmleri