Mustafa Kemal'i anmadan cumhuriyet bayramýný kutlayabilmek anca Diyanet'in becerdiði,ya da göze aldýðý bir edim.
Sanýrým bu konuda reis görevi icabý Anýtkabir'de Mustafa Kemal'e övgüler yaðdýrýrken, Dýyanet de bildik kesimin gönlünü alýyor.
Aðzý laf yapan dinci kesim laiklik konusundaki farklý yorum mevzuunu atar ortaya böyle günlerde...
Tamam laiklik olsun da ama þu ülkedeki gibi olsun.
Ya da, az þekerli olsun.
Genzi yakmasýn.
Anayasasýnda laik olduðu belirlenmiþ bir devletin emri altýndaki bir büroya, bütçeden en büyük payý vererek, sayýsý yüzbini bulan camilerde görevli yüzbinlerce memur din görevlisiyle Ýslamýn bir mezhebinin dini anlayýþý doðrultusunda bu ülkedeki tüm insanlara dini hizmet vermek iddiasý olmalý bu insanlarýn laiklik anlayýþý...
Deðýlse açýkla bakalým kitapçý34...
Ak parti öncesi uygulandýðý gibi yorumlamadýðýmý bilirsiniz anlatmama gerek yok (vatandaþýn en az yarýsýný kamusal alandan, haklardan men eden) Gazi paþa da cumhuriyetin kurucusu rahmetle saygýyla anýyorum, ruhu ÞAD OLSUN.
Diyanete gelince olmamasý gereken bir kurum bana sorarsanýz, þimdi deðil yalnýz daha bir 50 yýl sonra belki.
"Gazi paþa"
Yine Atatürk diyemedi.
Bir doktora falan mý göstersek þu çocuðu?
Atatürk diyemiyor.
Dili dönmüyor herhal.
Belki de psikolojik.
Alpaslan'a Alpaslan
Osman gazi'ye osman gazi
Fatih'e fatih
Abdülhamid'e Abdülhamid
Akif'e akif
Karabekir'e karabekir
Erdoðan'a Erdoðan derim
Her fani (lider)yaþadýðý dönemde üzerine düþeni yapmýþtýr.
https://eksiup.com/p/m8282387ouec?de...8YjC8FhT282388 bu grafiðe göre bu dolar gitmiyorsa, biz bu iþi býrakýp gidelim
Hiç boþ yere olmayan edebiyatýnýzla, dilbilgisizliðinizle, cahil, artniyetli ve çaðdýþý harami ideolijinizle algý kasmayýn troll’cükler..
Kimin, hangi liderimsinin ne mal olduðunu dünya alem biliyor.. Zamana yenik düþer herþey..
Atalarýmýz, liderlerimiz, baþkomutanlarýnýzýn da kimler olduðunun bilinirliði gibi.
Bugün bayram, en kutlusundan..
dolarda yine desteðe kadar bastýlar dikkat ediyorum daha aþaðý basamýyorlar bu kadar yeter diyorlar.benim en büyük korkum sermaye kontrolüne gitmeleri.olmayacak iþ deðil ve bir anda 50 sene geri gideriz.bu durumda o kadar borcu çeviremeyecekleri için venezüela gibi olurlar üstelik onlarda petrol olduðu halde sürünüyorlar bize o da yok. bu halk ikinci bir 1979 kaldýramaz. düþün arabana koyacak yakýt bulamayacaksýn,her konuda kuyruklar alýp baþýný gidecek.karaborsa yine malý götürecek.santraller yakýt bulamayacaðýndan dolayý günün yarýsýnda elektrik olmayacak,faturasý ödenemediði için dýþ internet hatlarý azaltýlacak baðlantý sorunlarý olacak.bunlar hayal deðil. mazot bulunamadýðý için tarým da bitecek ve açlýk durumlarý baþlayacak. her zaman olduðu gibi zengin yine dahada zenginleþecek.
Yer Ýmleri