Tamam kapatmasinlar madem itiraz ediyorsunuz, sonra ithal edecegiz bu urunleri hep diyorsunuz.
O zaman da baska bir borsa acsinlar. Hububat borsasi falan gibi.
http://hizliresim.turkiyepanel.net/u...n_Alýntýsý.JPG
Takasa bakmak yeterli.
SODA' dan artýk agresif temettü gelmez 2025' e kadar. %3-4 yýllýk takýlýr. Yatýrým dönemine girdi.
Bu arada sadece temettü verimi bana göre yeterli deðil. Oturup lot sayýsý ve hisse deðerini de devreye sokup hesap yapmak lazým ama uzun iþ
Benim SODA alma nedenim Ýþ holdingin defansif olmasý. 5,80 civarýnda milyonlarca lot geri alým yapýnca girdim hisseye ve biriktirmeye baþladým.
Þirketin temel verileri ve radyosu, sürdürülebilir ve istikrarlý ayný zamanda tutarlý faaliyet sonuçlarý güven veriyor.
Baþkaca sanayi þirketleriyle mukayese edince, fiyatý ve grafiði çok cazip görünüyor.
Bu hissede beklemek daha güvenli gibi duruyor.
Her ne kadar uzun süredir bekleyen bazý arkadaþlarýn tepkilerini okusam da, belki daha doðru zamandýr diye, çok beðendiðim soda ya , cuma günü 6,29 ile katýldým.
Döviz kuru seviyelerinin 2019 a görece daha yukarýlarda seyretmesi ,ilave destek te getirecektir.
Temettü cerimi için beklemeye gerek kalmadan , tatmin edici bir fiyat up trendi yakalayabilir, kýsa ve orta vadeli yatýrýmcýlar için.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne hafif satýþlarla baþlamasý bekleniyor
21/01/2020 09:25:33
Analistlerin BIST100 Endeksi açýlýþ fark deðerine iliþkin medyan tahmini -233, ortalama tahmin ise -221 puan oldu.
Foreks'in 41 aracý kurum analisti ile yaptýðý ankette, en yüksek beklenti +650 puan olurken, en düþük beklenti -1.415 puan olarak gerçekleþti.
Ankete katýlan 41 analistin 10'u pozitif, 31'i negatif açýlýþ tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 1.145,02 puan artýþla 122.619,77 puandan tamamlayarak kapanýþ rekorunu kýrmýþtý. Önceki rekor 17
Ocak 2020 tarihinde 121.474,75 puan ile kýrýlmýþtý.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafýndan günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açýlýþ anketine katýlmak isteyen yatýrým uzmanlarý neslihan.koroglu@foreks.com adresine baþvuru maili gönderebilir.
- BIST100 Açýlýþ Anketi Sonucu
Medyan : -233
Ortalama : -221
Maksimum : +650
Minimum : -1.415
Katýlýmcý: 41[(+10)(-)31]
Burada yazdýklarýmýn hiçbiri yatýrým tavsiyesi deðildir, kendi düþüncelerimdir.
Yer Ýmleri