Bide soyle bakalim olaya , madem hepsi birlesip SISE olacak, ve madem SODA yok pahasina SISEYE gidecek o zaman yeni olusacak sirketin gercek degeri defter uzerinden cok daha fazla olacak bu durumda SISE alirsak karda kalirmiyiz?
Sise almak daha mantikli olmaz mi ?
Sent from my iPad using Tapatalk
Saving-Accumulation-Investment
In God We Trust
PWC tarafýndan hesaplanan þirket deðerleri: Þise: 18,1 milyar Soda: 9,35 milyar Trakya:6,82 milyar Anadolu: 5,55 milyar Paþabahçe: 971 milyon Denizli: 40 milyon. Birleþme sonrasý toplam deðer: 41,19 milyar. Sermaye 3,064 milyar olacaðýndan yeni þirketin hisse ederi: 13,44 tl. Malýnýzý ucuza kaptýrmayýn arkadaþlar.
Twitterda soyle bir twit gordum
Bende 1000 #soda olsa ve birleþmeye katýlmak istiyosam 1159 #sise olacagina ben bunu yarin 6.25 ten satsam yerine 3.84 ten 1627 #anacm koysam sonra 1627 #anacm birlesme gunu 0.88 dan #sise ye donse benim elime 1436 #sise gecer 27/04/2020 kapanýþ fiyatlarýna göre hesap doðru mu?
Sent from my iPad using Tapatalk
Saving-Accumulation-Investment
In God We Trust
Öylesine öylede arkadaþým,
Benmi kaçýrýyorum ve dünden beri insanlarý uyandýrmak için yazýyorum,
Raporda ki deðiþim oranlarý sonucu soda deðiþim sonrasý ederi 6.2
,trakya cam ise 3.50 ederde çýkýyor,
Ama yine ayný rapor soda için 9 tl ler,trakyacam ise 5.5 tl lerde 4 yönteme göre deðer bulmuþ,
Bunlar hem þirketleri deðerlemiþ,deðerleri yaptýðýmýz 4 yönteme göre soda için ve trkya için bu demiþler,ama sonra gidip gerçek deðerleri ni borsa deðerine göre belirlemiþler,yaptýklarý iþi devre dýþý býrkmýþlar,geçersiz kýlmýþlar,
Ama rapor ortada ve ispatlý
iPad cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son düzenleme : toibek; 28-04-2020 saat: 09:09.
Deðerleme raporunda baktýðým yer çok basit bir yer 4 yönteme göre borsadaki þirletlerin deðeri kaç milyar tl çýkmýþ en baþlýca kriterim benim o ,
Trakya ve soda özelinde çýkan onuç þu, 4 deðerleme yöntemine göre %30,%30,%20,%20 ye çýkan sonuç, trkaya cam 5.5 tl gerçek deðeri çýkýyor,soda ise 9 küsür tl ler çýkýyor,
Trkayanýn gelir yaklaþýmýna göre ederi 8.2 milyar,piyasa yaklaþýmýna göre ederi ise 7.7 milyar,
Sermayeye bölersen gelir yaklaþýmý na göre hisse fiyatý 6.5 tl ,piyasa yaklaþýmýna göre ise 6.1 tl borsa fiyatý çýkýyor,
Ama rakamýn 5,5 tl lerde çýkma baþlýca sebebi %20 lik dilim olan borsa fiyatýnýn 3.5 tl lerde olmasý bu sebeple ortalamamýz 5.5 tl lere kadar düþmesi,
Aynýsý soda içinde geçerli ordada 12 tl bþr deðere göre ,11 tl bir deðere
göre çýkýyor ama borsa fiyatý sebebiyle 9 tl üstü gerçek deðer çýkýyor,
Ama bunlar ne yapmýþ %20 lik kýsmý tüm deðer olarak göstermiþ,yani þu deðerin %30 unu ,þu deðeirinde %30 unu birde özvarlýk deðeri var onunda %20 sini alýcazý hiç yapmamýþlar ,direkt býrsa deðeri neyse %100 ünü ona vermiþler,
Raporda hemde maddi hata ,hemde hem raporla çeliþen ,hemde kendileriyle çeliþip çýkardýklarý raporu uygulamayýp yok sayan bþr yaklaþým var,
Büyük bir hata var ortada hem trakya için hem soda için,
Trakya ederi rapordaki atýfda bulunulan 4 yönteme ve 4 yöntemdeki verilen aðýrlýða göre 5.5 tl gerçek ve kesin deðeri var,sodanýn ise 9 tl lerde deðeri var kesin ve net deðer bunlar.
Yapýlmasý gereken þu,rapordaki en önemli kýsým ve biz ky yi ilgilendiren hatalý olan kýsým þirket deðerlemelerindeki gerçek deðerlere göre rapordaki 4 yönteme verilen aðýrlýða göre tekrardan düzeltilmesi.
hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri