Ýyice durgunlaþtý, ne alan var, ne satan.
Ýyice durgunlaþtý, ne alan var, ne satan.
Sodaya nasýl bir tuzak kurmuþlar böyle. Bu iþ için para alan ekran karþýsýnda dörtgöz olmuþ, tahtayý manipüle edenler var. Ýçerden öðrenenler var. Þimdi þu hesabý yapar mýsýnýz ? Þiþe fiatý 5.03 / Soda kaç 5.73 an itibariye.. Birleþme oraný kaç ? 1.16 ..
5.03x 1.16 = 5.84 fiat yapýyor. yeni alan birisi için Þiþe almak nedir ya. Soda ile birleþme oraný bile mahkemelik olacak cinsten arýzalý zaten.. En az 1.4 olmalý. Soda altýn iken , Þiþecam gümüþ..SPK bie sorsun bakalým yatýrým kuruluþlarýna. Biri kimyasal diðeri cam. 2.250 milyon sermayeli camýn ilk çeyrek karý ile 1 milyon sermayeli sodanýn karý ayný. Piyasanýn oluþmasýna müsaade etmiyorlar. Hem alýþ hem satýþ tarafýnda tahtayý eziyorlar. Geliþmiþ piyasalarda böyle bir þeyi yapamazlar. Nasýl ýsmarlama fiatlar böyle. Serbest piyasa bu mudur ? Çok yazýk ediyorlar ülke sermaye piyasalarýna. Güven paradan daha kýymetli. Bu anlayýþ bitmeli..Bir yaptýrým olmalý. Hukuk ve Adalet herþeydir. Ýlaç gibidir, sermaye piyasalarýna. Böyle seyredilmemeli. Serbest piyasa bu deðil !
Temettü Ödemesi Sonrasýnda Net Ayrýlma Hakký Kullaným Fiyatlarý
Þiþecam 5,126
Trakya Cam 3,370
Anadolu Cam 4,322
Denizli Cam 8,852
Soda Sanayii 6,144
Hisse üzerinde iki önemli belirsizlik var biri birleþme diðeri ise Chp hisselerinin hazineye devri konusu, birleþme konusunda þirketin yaptýðý açýklamada Temmuz gibi Spk'dan bir sonuç çýkacaðý ve Aðustos gibi de birleþmenin tamamlanacaðý yönünde, þurada az bir zaman kaldý bakalým nasýl bir sonuç çýkacak. Diðer hususun ne olacaðý belirsiz bu belirsizlerin hisse üzerinde yarattýðý baský devam ediyor, büyükler alým yönlü bulaþmýyorlar galiba, birileri de bu belirsiz ortamý kendileri açýsýndan bir fýrsata çevirmek, belki de yukarýdan verdikleri mallarý aþaðýdan toplayabilmek amacýnda olabilir.
Geçmiþte de böyle 13-15 ay arasý yatayda kalýp enerji biriktirir sonrasýnda dolardaki yükseliþi de arkasýna alarak bir trend ile birlikte %55-60 civarýnda primlenirdi bu seferki durum biraz farklý ve kabak tadý verdi. Dolarýn geldiði seviyeler, piyasanýn dipten dönüþü sonrasýnda piyasadan epey bir alacaðý birikti bakalým nasýl bir sonuç çýkacak bekliyoruz. Ancak böyle sonsuza kadar süremez, tabi portföyü de tek hisseye baðlamak bu gibi durumlarda oldukça can sýkýcý olur o yüzden 3-5 hisseden oluþan bir portföy oluþturmak ve bu hisseler arasýnda pozisyon belirlemek en saðlýklýsý olacaktýr.
Ayný þeyleri düþünüyorum sadece tek korkum bu hazine devir iþleri olumlu yada olumsuz hemen sonuçlanacak gibi deðil sürerse 1 yýl bu baský kalkmaz birleþme olsa dahi fiyat yükselmez baský ile daha da düþer diye düþünüyorum...
birleþme olmazsa baský olacaðýný düþünmüyorum sodadaki Atatürk hissesi yuzde 10 diye biliyorum yatirim tavsiyesi degildur
Mi 9T cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þuanki fiyatlamaya göre fiyatlamada en kötü performans SODA da þimdiye kadar hep ÞÝÞE ile 1 liralik fark oluþmaktaydý..Ya diðer þirketler aþaðiya salacak yada SODA çok yakinda güzel bi tepki verecek....Denizli tepkii verdi...Sira Sodada
LG-H870 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri