Originally Posted by
TYPHOON20
Herkese merhaba, uzun zamandýr yazamýyorum araya yaz tatili girmesi ve baþkaca özel sebeplerden dolayý... Geçen günlerde sayýn NSHYDN VE sayýn 666 forumda beni sordular öncelikle kendilerine teþekkür ediyorum. Sizleri elimden geldiðince okuyorum ama yazma fýrsatým olmadý olduðunda da her zaman ki gibi gerekli katkýyý saðlamak isterim.
Bunun dýþýnda biliyorsunuz geri alýmlar baþladý... Aramýzda mutlaka detaylý bilenler vardýr... Bugün gelen haberde '10 Ekim 2019 tarihinde Soda Sanayii A.Þ. paylarý ile ilgili olarak 5,66-5,73 TL fiyat aralýðýndan 401.804 TL toplam nominal tutarlý alýþ iþlemi Þirketimizce gerçekleþtirilmiþtir. Bu iþlemle birlikte Soda Sanayii A.Þ. sermayesindeki paylarýmýz %61,75 sýnýrýna ulaþmýþtýr.' denilmektedir.
Þimdi buna göre ne anlamalýyýz... iþ yatýrým ýn dünkü aldýðý net aracý kurum daðýlýmýna baktýðýmda 31,599 adet çýkýyor bunu ortalama alýþ fiyatý ile çarparsam 5,70 diyelim 180,114 TL çýkýyor ki burada uyumsuzluk var... Burada þunu anlamak istiyorum yoksa baþka kurumlardan da mý alým yapýlýyor? Ya da fark neden oluþuyor...
Diðer bir aklýma gelen ihtimal... Bildiðim kadarýyla her hisse ihraç olur iken 1 TL nominal deðer ile ihraç oluyor... yani o zaman 401,000 adet hisse mi alýnmýþ oluyor?
Ýlginize teþekkürler.
Yer Ýmleri