Tokalon hc hoþgeldin, bir zamanlar kaça düþer diyordun. Bakkaldaki raflar sabit ama adam yýllardýr evini gecindiriyor. Ki yeni raflar, yeni yerler açýyorsa o bakkal? Elbette hersey dikine dikine gitmez. Yaydira yaydira yedire yedire.. Mesela bazýlarý tukurdugunu yalýyor dolar olarak katlar diyerek ha onun yalamasida zamaný gelince olacak diyor kaldý ki. Hiçbirimiz ayný kalmýyoruz ki zaten. Ytd.
Sise de fena degil, bu fiyatlar 3 sene oncesinin fiyatlari.
![]()
Aþaðýlarda mal topluyorlar gibi düþünürken adamlar çatýr çatýr dünya kadar mal sattý, þiþenin geri alýmlarý olmasa tam çukurdaydý sonra da bekle ki yükselsin, neyse ki yönetim þirketin ederinin bu seviyeler olmadýðýna yönelik alýmlar yaptý, þiþenin 5.65-5.75 arasý yaptýðý alýmlar belki de hisse için dip seviyelerin göstergesi olabilir. Son kur artýþý hisseye bir nevi destek oldu satýcýlar biraz ara verirse belki daha yukarýlara sürebilirler.
Erdgass hc geçen seneki 3 çeyrek kur kapanisina bu seneki durum gayet normal olmalý. Geçen seneki döviz açýk pozisyonu için olan þirketler için ise bu seneki kapanista tam tersine tabi iþ yapanlar için diyorum. Gelecek olan bilancolarda döviz pozisyonlarý ve borç durumlarinida gozlemliyecegiz. Geçen seneki açýk pozisyonlarýnda azalma veya pozitife geçme vs. 4 çeyrek ise genel tüm þirketler için daha iyi olabilir çünkü hem ceyrekten arýndýrýlmýþ hemde yilliktan arýndýrýlmýþ kur avantajý yaþayabilirler ama kur 3 çeyrek uzerinde kalmasý durumunda. Ayrýca iþ yapanlar, dýþa egilimli olmalý bu þirketler. Çünkü yavaþlayan bir ekonomi geçiriyor dunya, dýþtan kastým ülke disana ihracaat iþ yapan.
Þirketlerin bazýlarý 3 ceyregin beklentisini yaþarken bazýlarýna 4 çeyreði fiyatlayorlardir. Tüm yýl bilancolarida ihracaatlari varsa geçen yýlki kur kapanisina göre yilliklanmista iyi olacaktýr. Sevgiler. Ytd.
Yer Ýmleri