Ýyi ki Soda almamýþým düþtü diye 4 ay önce, direkten dönmüþüm.![]()
Ne güzel bir forum sessiz sedasýz tertemiz. Herkes birgün gidecek kimbilir. Ben hep buralarda olacaðým. 1 üye 2 misafir.
Neden böyle dedim ortalama güzel bir trend yakaladým yýllardýr kendime saçma sapan yerlerden almamayý ogrendim, yükseliþ ve rallilerinde en azýndan bunu yapmadým her yüzde yüz çýkýþýn bir geri dönüþü olabileceðini kabullendim, o esnada diðer hisselerimde ilgilendim para yatýrma bakýmýndan. Dususlerinde portfoyumde deðilmiþ gibi düþündüm keza diðer hisselerim içinde durum ayný. Doldur boþalt yaptýðým hisselerde var tabiki. Daha önce çok dile getirdim düþmesini istiyorum diye nitekim de oldu. Herþey dikine dikine zaten çýkmaz. Burada kaybedilen elbette zaman ama kazanýlan bir portföy var stratejiniz var ise. Sadece tek hisseye baðýmlý olmamak gerek. Deðiþik emtialardan deðiþik betalardan oluþacak bir portföy kazandirmissa eðer varsýn zaman kaybolsun.
Herkesin amacý,beklentisi farkli. Yýllar öyle de geçecek böylede. Ýnsan zaten alýþmýþ olduðu koþullarý degistiremiyor, yaþam þartlarýný. Bu yüzdende yaþamým hep ayný. Saygýlar.
Uzun zamandir her ayin belli bir gunu fiyatina bakmaksizin aliyorum..7,50 den de aldim 5,30 dan da..Temettu dagittiginda da aliyorum yatan parayla..Uzun yillar devam etmeyi dusunuyorum omrumuz varsa..Bakalim zaman ne gosterecek bize.
iyi ki soda bu fiyatlarda. yükselen hisseleri sattýkça aldýðým bir hisse. kötü bilançosu olan hisseler yükseldi. geçen senenin oldukça altýnda kar açýklayan bankalar dahi yükseldi. ucuz hisse bulmak zor. ha bu da karýný düþürdü, lakin geçen sene karýný çok arttýrmýþtý. diðer taraftan gelecek sene doðal gaz fiyatlarýnda düþüþ bekleniyor. karý yine artacaktýr ki bu durum 1 sene için % 20-50 lik bir potansiyel yaratýyor. % 10 faiz ortamýnda iyi getiri.
Yer Ýmleri