Originally Posted by
syýlmaz
Anlamadýðým bir konu var, bileniniz var ve cevaplarsa sevinirim.
Soda, Trakya Cam, Anadolu Cam ve Denizli Cam hisselerine Þiþe Cam verileceðine göre, sermaye artýþýna gidilmesi gerekiyor. Þu an Þiþe Cam'ýn %67.11'i Ýþ Bankasýnýn. Ýþ Bankasý'nýn birleþtirilecek hisseler üzerinde doðrudan ortaklýðý olmadýðý için, sermaye artýþý sonrasýnda Þiþe Cam'daki payýnýn yüzdesel olarak azalmasý gerekmiyor mu? Eðer öyle ise bu Ýþ Bankasý'nýn aleyhinde bir geliþme olmaz mý?
Bu sorunun cevabýný bulamýyorum, kaçýrdýðým bir þey mi var acaba?
Bir de burada sürekli yok Ýþ Bankasý þöyle saygýn, yok Þiþe Cam þöyle saygýn vs. hepsi hikaye.
2016-2017 yýllarýnda iflasýn eþiðindeki TSGYO'yu ÝÞ GYO ile birleþtirip, borçlarýný ÝÞ GYO'ya yýkmaya çalýþmadý mý ana þirketimiz? Birleþmenin oylandýðý genel kurula katýlýp þerh düþen ve tutanaða iþleten bir yatýrýmcýnýn mahkemeye gitmesi ve gerçek ayrýlýk fiyatýnýn o gün belirlenmiþ ayrýlýk fiyatýnýn sanýrým 2-3 katý gibi birþey çýkacaðýndan korkan yönetim, birleþmeyi iptal etmiþti. Bu vatandaþ mahkemeye gitmese, uluslararasý camiada pek saygýn yönetimimiz batýk TSGYO'nun borçlarýný ÝÞ GYO yatýrýmcýlarýna kitlemiþti.
50% ozkaynak, 50% karlilik uzerine istiraklerin sise grubu icindeki degerlerini kestirmeye calistim; isbank nihayeten ortaya cikacak yapida istiraklerdeki azinlikl hissedarlara verilecek paylar neticesinde, munzam sandik haricinde hakim ortak konumunu kaybedebilir. bu durumun farkinda olmadiklarini sanmiyorum kendilerinin..
alttaki twitte bir ozeti var bu konuda dusuncelerimin:
https://twitter.com/derAlteFritz_/st...11110139916288
---------------
Paylaþtýklarým bildiðimi düþündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaþýmým yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlarýmla
Yer Ýmleri