benim tahminim, oyak birleþmesinden tecrübem, deðitirme oranlarý 10 gün içinde belli olur, belki gelecek cuma ya da ondan sonraki hafta. Daha sonra spk ya baþvurulur, bu da 2-3 ay sürer, mayýsý bulur, mayýsýn sonunda temettüler ödenir, herþey yolunda giderse haziran ayý içinde birleþme olur.
Ek birsey yok diyorlar ucuslarda Asya'dan gelmiyorsan eger.
Yok ben katilmiyorum mahkeme konusuna. Isteyen istedigini dusunur yapar degil. Yapan yapar ama bazi dogrular var.
Sise bu sirketi besledi buyuttu 30'a soktu, koca bir dev yapti. Cam Elyafi, Oxyvit'i, Kromital'i hep Sise sirketleri idi, bunun icine o koydu. Kimse itiraz etmedi. Simdi yatirimcisinin parasini cukkalamak icin birlesmeye gitmedi. Oteki sirketler de antin kuntin seyler degil.
Sirketler de yasayan organizmalar. Insanlar gibi doguyorlar, buyuyorlar, hastalaniyorlar, iyilesiyorlar, vs. Birkac hissesini aldin diye koca sirketlerin sahibi olmadin, buyuk ortagin neler yapacagina karar verecek degilsin. Begenmedi isen ayrilma fiyatindan ayrilir, Tup'e gecersin. Ama mahkeme mahkeme ugrasmak... bunlar bos isler.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
Yav güldürmeyin, hangi ky Þiþe'yi mahkemeye vermek için Adliye'ye gidebilir? Hadi bir çýlgýnlýk yaptýnýz diyelim ve verdiniz mahkemeye. Þiþe grubu bu ihtimali de düþünmüþtür ve bir avukat ordusuyla kendini savunur. Mahkeme takipsizlik kararý verirse dava boþa düþer ve Þiþe itibarýný zedelediðiniz için size dava açabilir. Açmasa da avukatlýk masraflarýný sizden talep eder dava düþtüðü için. 25 Þiþe avukatýnýn ücretini, mahkeme celselerine git gel yol paralarýný, yemek paralarýný, otopark paralarýný ödetirler size.
10 bin lot Sodanýzý satar ödersiniz.
Citi, Doyçe, Kene, Meril teyze açmýyorsa ben niye açayým keriz miyim? Toplaþýn o zaman 250 kiþi ortak dava açalým. Soda Platformu diye birlik kuralým tuittirde heþteg yapalým #SODA tuitleri atalým, basýn açýklamasý yapalým, dikkat çekelim.
Gökhan Uskuay'ýn gazýna da gelmem ben. Kendisi açsýn o zaman davayý. Madem iyi analistse elinde Þiþe grubu hissesi yok mu hiç? Yucin abi bile dava açmýyor da bana ne oluyor?
Anne lafýný unutmayýn : Onlar kendini kurtarýr olan yine sana olur.
10 yýl önce usd kaç lira idi.
10 yýlda = usd + faiz getirisi ile - soda nýn getirisini karþýlaþtýralým= Reel getiri ne olmuþ.
Özkaynak ne kadar artmýþ..
Bu minvalden inceleyince, sýfýrdan bugun soda'yi kursan, Q rasyosu cihetinden hesapla bakalým, bu defter deðerine kuramazsýn sodayý.
Þirkete kafadan 100 milyon lira þerefiye eklenmeli.
Senelerdir yerinde sayan arazi deðerlerini hesaba dahil etmiyorum bile.
O amortisman gideri ile hadi al o cihazlari, hadi atyapý kur sýfýrdan görelim.
Soda sanayi, döviz getiren milli bir deðerdir.
3-5 kiþinin oldu bittisi ile kasasýnda ki nakiti bir yerlere yamamaya kimsenin konumu yetmez.
Uyuyan güzel spk nýn, þiþe nin 5 yýl sonra ki getirisini hesap ederek , yeniden kurulma maliyetini ekleyerek hesap yapilmasýný teþvik edici girýþimlerde bulunmasýný bekliyorum.
Pwc nýn INA hesabýna itiraz etmek için 31 ocak itibariyle harýl harýl rapor hesabýna giren yatýrým fonlari da tetikte.
Bu birleþme olayý , aslýnda bir yoklamadýr.
Yemezler bilader. O çaðrý fiyatýna kargalar bile güler.
sodayý çok sýkýþtýrdýlar, dökmeye çalýþýyorlar, bir yöne sýký patlayacak.
https://i.hizliresim.com/agJMV5.png
![]()
Yer Ýmleri