grupta bir hareketlenme oldu. haber mi gelecek nedir...
Burada yazdýklarýmýn hiçbiri yatýrým tavsiyesi deðildir, kendi düþüncelerimdir.
Ýþ Bankasý Genel Müdürü Adnan Bali CHP'nin Ýþ Bankasý hisselerinin
Hazine'ye devriyle ilgili iddialarý deðerlendirdi.
Bali "Ýþ Bankasý hisselerinin devri konusunda tartýþma, Atatürk'ün paylarýnýn kimin tarafýndan temsil edileceðidir. Ne ana hissedarýn mülkiyet haklarýyla, ne bankanýn performansýyla, ne de bankanýn iþ yapma biçmiyle doðrudan ilgisi yoktur." diye konuþtu.
*iþ bankasý gm bali: (chp'nin iþ bankasý hisseleri) zannedildiði kadar orijinal bir durum deðil, bu tartýþmalar daha önce de yaþandý, biz iþimizle gücümüzle meþgulüz
Buraya da ekleyelim...
Fikirlerine katýlýr veya katýlmayýz...
Daha önce bu forumda yazmýþ bir arkadaþa, fikirlerine karþý olmak mümkün...
Ama "eþine" laf söyleyecek kadar "sapýk" insanlara karþý önlem almak lazým...
Bugün ona, yarýn sana veya bana...
Sapýklýk bir hastalýktýr sonuçta. Sapýðýa da yardýmcý olmak lazým.
Ki tedavi olsun...:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...40#post4153640
Þimdi susan da yarýn hiç " býdý, býdý" etmesin!
![]()
Son düzenleme : obblomovv; 18-02-2020 saat: 22:10. Sebep: Ganal anlam açýsýndan düzeltme.
https://www.kisavade.com/
Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.
HÝSSELERÝN ORTA VE UZUN VADEDE YÜKSELMESÝNDE EN ETKÝLÝ RASYO ÖZ SERMAYE ARTIÞIDIR.BU RASYOYA HÝZMET ETMEYEN TÜM RASYOLAR ANLAMINI YÝTÝRÝR.çÜNKÜ ÞÝRKETLERÝN ASIL HEDEFÝ YAPTIKLARI TÜM FAALÝ YETLERLE KARLARINI ARTIRIP ÖZ SERMAYELERÝNÝ GÜÇLENDÝRMEKTÝR. ÞÝÞE CAM IN BORSADA ÝÞLEM GÖREN ÞÝRKETLERÝN 10 YILLIK ÖZ SERMAYE ARTIÞINA BAKTIÐIMIZDA EN BAÞARILI ÞÝRKET SODADIR.
Sayýn yetkili,þiþe cam þirketlerini birleþtirme kararýný alýp yeniden fiyat belirleme iþlemini þirketinize verdi..Fiyat belirlemede hangi temel analiz oranlarýný kullanacagýnýzý bilmiyorum.Ben borsada bir hisse alýrken en az 10 yýllýk geçmiþine bakýp öz sermaye artýþýný kýstas alýrým..Çünkü þunu biliyorum ki cirosu ne olursa olsun öz sermayelerini artýrmayan þirketler büyümezler..Þiþe cam gurubuna baktýðýmýzda 10 yýllýk öz sermaye artýþlarý þöyledir.
Þiþe cam- 2009/12=3710916594 --2019/12=19133185000
artýþ oraný %515
Trakya Cam-2009/12=1366833962--2019/12=6796543000
artýþ oraný %497
Anca Cam=2009/12=736860146-2019/12=2826011000
artýþ oraný=%383
Soda =2009/12=540997080--2019/12=5741864000
artýþ oraný=%1063
Tabloda görüldüðü gibi soda 10 yýlda diðer þirketlere göre öz sermayesini 2 kat daha fazla artýrdýðý görülüyor.Buna göre borsa yatýrýmcýsýný adil bir fiyat deðerlendirmesi ile magdur edilmemesini diliyorum.Saygýlarýmla..
Bu yazýyý PWC þirketininin yönetimine de yazdým..Burda birbirimizle didiþiceðimize bari bu birleþmeden bizi maðdur etmeyecek adil bir kararýn verilmesinde mücadele edelim..
Þiþe cam bu birleþme kararýný paylaþtýðýnda ertesi gün piyasa defter deðerlerini düþük bulduðu hisselere saldýrdý..Oysa 10 yýllýk verilere baktýðýmýzda içlerinde bu oraný en küçülecek hisse soda dýr.þu anda def deg 1.09 çarpaný ile iþlem gören soda nýn on yýllýk veriyi baz alýrsa 0.10 dur..Yani 1.09/%1063 öz sermaye büyümesi=0,10 dur.
Bu þiþe cam da 0.16 Trakya cam da 0.14 Ana cam da 0.28 dir..Bu hesaba göre geelcek 10 yýlda Soda diðerlerine göre %50 daha iskontoludur..Ayrýca yükselen dolar kuru da göz önünde bulundurulursa nereden bakarsak bakalým.Soda yatýrýmcýsý þiþe cam ýn potasýnda magdur ediliyor.
Twitter hesabým Borsa Analiz
borsatrendi.
Yer Ýmleri