Silkeliyo galiba sert buruyo 2-3 kademe sonra alýyo.
Kapanmis gitmis hissede ne yaziyorsunuz anlamiyorum. Babaya gelin.
Burada ayrýlma hakký fiyatlamasý ile zorunlu çaðrý fiyatýný karýþtýranlar var.
SPK baþkaný ayrýlma hakký için 5 farklý kriter getirdiklerini ve bunlardan en yükseði ile ayrýlma hakkýnýn kullanýlacaðýný röportajda belirtti.
Çaðrý fiyatý ise önemli iþlemlerde SPK ana ortaklara çaðrýya çýk bunu kabul etmeyen ortaklar isterlerse hakim ortaða hisselerini satarlar.
Cam grubunda birleþme var, burada þiþe camýn soda ortaklarýna çaðrý yapmasý bana göre imkansýz (þiþede para yok, üstelik çaðrýda mal alýrsa na ortaklýk özkaynaðý azalacak). Ancak birleþmeyi istemiyorum diyenlere hakim ortak iþ bankasý ayrýlma haklarýný ben üstleniyorum demesi gerekecek. Ocak ayý geriye doðru aðýrlýklý ortalamalarýn ortalamasý 6.36 . SPK baþkanýn açýklamalarýna istinaden geriye yönelik bakýldýðýnda 31 Ocak gerisindeki 6 aylýk ortalama 6,40. Eðer bu ortalamalarý TCMB reeskont faizi ile bugüne indirgerlerse daha da yukarýda olacak fiyat.(Adil fiyat için o fiyatlarý bugüne taþýmak için yapabilirler, çaðrý fiyatlamasýnda bu düzeltme yapýlýyor.) Umarým yanýlmýyorumdur.
Yatýrým tavsiyesi deðildir, yazdýklarým þahsi düþüncelerimdir.
Sagol mescil de yaniliyorsun bence. Ayrilma fiyatinda AORT hikayesi kalkti yeni yasa ile. Yoksa birkac ayda serh koyup 6.32'den cikmasi garanti olan hisseyi kimse 5.40'a birakmazdi.
Çaðrý fiyatýydý, ayrýlma fiyatýydý, adil fiyattý... Her þey birbirine girdi . Kanun bu sürecin neresinden sonra iþleyecek. Þirket tek taraflý bir þey deyince bütün süreç sadece ona mý baðlanýyor. Spk bir þey demedi . Onun dedikleri süreci nasýl etkileyecek. O da adil fiyat belirler o halde, benim açýkladýðým tarih geçerli der .
Þiþe'nin açýklamasý sadece bir fikir gibi , iþ bankasý bile iþime gelmezse vazgeçerim diyor. O bile birleþme katiyetle gerçekleþecek demiyor.
Tamam arkadaþlar paylaþýyor kanun mevzuat ama onlar bile yeterince açýk net deðil
Þiþe yahut Spk çýkýp doðru düzgün bir açýklama yapmýyor süreç hakkýnda. Puslu havada kurtlarla dans ediyoruz.
Vallahi bunaldým artýk yav, her taraftan cerahat akýyor. Bir yanda Suriye, bir yanda Libya , bir yanda virüs, bir yanda ekonomik belirsizlik . Deli bir deðilki baðlayasýn dert bir deðilki aðlayasýn.
Yer Ýmleri