Farz edelim pwc deðerleme rakamlarýný açýkladý soda 6.50 þiþe 5.80 dedi. 1 lot soda hissesine 1.1 þiþe verilecek denildi. Adil fiyat ( ayrýlma fiyatý ) da 6.40 denildi. Forumdaslar Ne yaparsiniz?
Farz edelim pwc deðerleme rakamlarýný açýkladý soda 6.50 þiþe 5.80 dedi. 1 lot soda hissesine 1.1 þiþe verilecek denildi. Adil fiyat ( ayrýlma fiyatý ) da 6.40 denildi. Forumdaslar Ne yaparsiniz?
Birde þu husus var ayrýlma fiyatýndan faydalanabilmek için 30 ocakdan önce elimizde hisse bulundurmanýz mý gerekiyor. Bugün alanlar ne olacak.
Ayrýlma hakký
MADDE 24 – (Deðiþik:20/2/2020-7222/26 md.)
(1) 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki iþlemlere iliþkin genel kurul toplantýsýna
katýlýp da olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanaða geçirten pay sahipleri, paylarýný halka açýk
ortaklýða satarak ayrýlma hakkýna sahiptir. Kurul, halka açýk ortaklýðýn niteliðine göre, ayrýlma
hakkýný, ayrýlma hakkýna konu önemli nitelikteki iþlemin kamuya açýklandýðý tarihte sahip olunan
paylar için kullanýlabilmesine iliþkin esaslarý belirlemeye yetkilidir. Halka açýk ortaklýk bu paylarý
pay sahibinin talebi üzerine, Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satýn
almakla yükümlüdür. Kurul, ayrýlma talebine konu paylarýn ortaklýk tarafýndan satýn alýnmasýndan
önce diðer pay sahiplerine veya yatýrýmcýlara önerilmesine iliþkin usul ve esaslarý düzenleyebilir.
(2) Pay sahibinin 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki iþlemlere iliþkin genel
kurul toplantýsýna katýlmasýna veya oy kullanmasýna haksýz bir biçimde izin verilmemesi, çaðrýnýn
usulüne göre yapýlmamasý veya gündemin gereði gibi ilan edilmemesi hâllerinde, genel kurul
kararlarýna muhalif kalma ve muhalefet þerhini tutanaða kaydettirme þartý aranmaksýzýn birinci
fýkra hükmü uygulanýr.
(3) Ayrýlma hakkýnýn doðmadýðý hâller ile ortaklýða bu hakkýn kullandýrýlmasý
yükümlülüðünden muafiyet verilmesine, bu hakkýn kullanýlmasýna ve adil bedelin hesaplanmasýna
iliþkin usul ve esaslar Kurul tarafýndan belirlenir. Kurul ayrýlma hakkýnýn kullanýlmasýna iliþkin
bu hususlarda ortaklýklarýn niteliðine göre farklý usul ve esaslar belirleyebilir.SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1. Maddesi birlesme kararindan once elinde hissesi olanlari 3. Maddede karardan sonra elinde hissesi olanlari ilgilendiriyor.SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þimdi haber açýklandýðýnda diyelim 1000 lotum var.daha sonra sattým sonra yine aldým.bu durumda ben adil fiyattan yararlanabiliyormuyum.
tabiki hayir. Ilk giren ilk cikar. Satmasaydin sonraki aldigin lotlar faydalanabilir miydi oyle dusun ;)SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teþekkürler karabaht34. Birde üsteki sanal soruya cevap verseydin memnun olurdum.
Suanki fiyatlara gore beklerim tabiki. Ama tahta sahipleri nasil tepki verir ne gosterir bilmek imkansiz. Suan bu tahtalarda olan benim gibi karardan sonra giren herkes pismandir muhtemelen. Guzelim haberi yukari basarak kullanmak yerine asagi basarak kullandilar. SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri