Arkadaþlar durum burda konuþulanlarda bile çok daha ciddi ve büyük inanýn. Soda grubun en deðerli þirketi ve biliyorsunuz Bloomberg ortalamalarý bile 9-10 tl bandýndaydý. En önemli etken hem 2019 sonu 3 milyar tl lik döviz pozisyonu ki þuan biliyorsunuz sadece kurlardan 500 milyon tl özkaynaðýmýz arttý, hemde Amerikadaki dev yatýrým.
Burdaki yatýrým için þirket sunumlarýnda 1.26-1.76 milyar $ çekiyordu. Þimdi ise deðerleme þirketimiz 2085 e kadar Pacific Soda (Amerikadaki yatýrým) þirketi için sadece 2.52 milyar TL deðer buldu Ey Soda yatýrýmcýlarý o yüzden hisselerinizi düþük çarpanla Þiþe cam olrak deðiþtireceðim diyor. Bunu CÝMER dahil SPK ya þikayet etmek boyun borcudur, ben hayatýmda böyle bir deðerleme görmedim.
Bakýnýz tüm analist deðerlemeleri INA (Ýndirgenmiþ nakit akýmlarý) olarak 10 yýllýk perspektifte yýl yýl gösterilerek yapýlýr. Bu þirket buna zahmet bile duymamýþ ne yýllar var ne deðerler...Ne nakit akýþý hiçbiri gösterilmemiþ, bu þirket bu kadar para eder demiþ geçmiþ.
Ýþin ilginci bu yatýrým 2024 de son bulup biliyorsunuz sonra para basacak...Bilin bakalým deðerlememiz kaç yýllýk birleþme raporunda

2020-2024 yýllarýný kapsýyor. He birde dip notlarda ben Pacific Soda yý 2085 e kadar deðerledim , sizin payýnýza bu çýktý gibi dalga geçer gibi dip not yazmýþlar. Bunu tüm mecralarda anlatýn, hakkýnýzý arayýn, ya bu kat sayý revize olur, yada SPK bu iþi bozar ....
Yatýrým tavsiyesi deðildir.

Yer Ýmleri