Bakalým spk yatýrýmcýyý mý düþünüyor?
Ýþ grubuda kendini belli edecek. Yýllardýr ky dostu derdik. Eðer ky maðdur edilirse benim için bu grupta bitmiþtir.
Syg
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bakalým spk yatýrýmcýyý mý düþünüyor?
Ýþ grubuda kendini belli edecek. Yýllardýr ky dostu derdik. Eðer ky maðdur edilirse benim için bu grupta bitmiþtir.
Syg
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SODA ve SISE bu gun %3 lerde dususun sebebi ne ? hadi SODA yi anladik soygunculuk yapiliyor ama SISE niye dusuyor ki ?
25 þubat tan sonra alan satýyor olabilir yeni alýcý da gelmiyor ayrýlma hakký verilmedigi için yeni tebliðe alýþmak lazým makaslar açýk olacak artýk...
yeni teblið de þirketlerin finansman yükünü azaltmak için bir madde var ÝÞbankasý ayrýlma hakký ile payýný daha da yükseltebilir...
Ayrýlma Hakkýna Konu Paylarýn Diðer Pay Sahiplerine veya Yatýrýmcýlara Önerilmesi
Paylarý borsada iþlem gören ortaklýklarda ayrýlma hakkýna konu paylarýn ortaklýk tarafýndan satýn alýnmasýndan önce diðer pay sahiplerine veya yatýrýmcýlara önerilmesi mümkün kýlýnmýþtýr
Yazmayacam dedim ama söz hakký doðduðu için yazýyorum kafanýzda ki sorularýn cevaplarý geçmiþ sayfalarda çok kere yazýldý geriye doðru bir okuyunuz.
Kaçtan þiþeye dönüþecek? Elinizdeki soda lot sayýsý ile 1,15 i çarpýnýz.
Otomatik mi dönüþecek? Kurula katýlýp þerh düþmezseniz evet otomotik geçecek.
25 þubattan sonra bekleyenler enayi mi? sanmýyorum ve/veya bilmiyorum. 2 ay sonra 6,39 dan geri alcaksa þeytana takla attýran adamlar enayi mi??
Þimdi ki bilgilere göre evet 25 þubat geçerli yarýn spk ne der bilemiyoruz, Daha fazla bilen arkadaþ bana da faydalý olur..
Eþeðe semer alýnýrken fikri deðil ölçüsü alýnýrmýþ. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alýp satmayýnýz.
Dün konferansa katýldým. Aldýðým izlenim þudur, Ayrýlma Hakký konusunda ister yeni ister eski teblið olsun bu mallarý uzun zamandýr yerinden oynatmayan milyon lotluk takaslar var (sise, trkcm , anacm ve soda da) .Bunlarýn bugün için parasal karþýlýðý 7.2 milyar TL kadar.
Bunlarýn sadece yarýsý ayrýlma hakkýna girmek istese 3.6 milyar tl eder ve benim dünkü görüþmede anladýðým ellerinde böyle bir para yok ve Ýþ Bankasýna bu parayý ödemesi için BDDK izin verir mi ondan bile emin deðiller, parayý basýp alacaðýz diyemediler,bütçeyi aþarsa iptal yetkimiz var bunu yazdýk dediler.......
Ben hisse fiyatlarýnýn ayrýlma hakký altýnda kaldýkça bu iþin yatacaðýný düþünüyorum çünkü bu paralarý ödeyecek güçleri yok! Halka açýk rakkamýn boyutu çok büyük arkadaþlar....
Böyle bir senaroda favorim SODA ....neden? Böyle bir senaryoda bu deðerleme rezaletinden kurtulup gerçek deðerine dönecek... 4 ayda 500 milyona yakýn kur karý var sadece þuan....6 aylýk bilançomuzla önümüze bakacaðýz.. Borsada özkaynaðýnýn %51 i (2019 12 aylýk bilançoya göre) döviz olan þirket yok!!!!
Kurlar patladý zaten yukarý, e ciro da döviz cinsinden paraya para demeyen þirket bu birleþme rezaletinden kurtulacak...He eðer birleþme olursada zaten bunun tek koþulu hisselerin yukarý ralli yapýp Ayrýlma hakký fiyatlarýný geçmesi senaryosu olur, e bu senaryoda çoðu kiþiyi mutlu edecektir zaten. Hem iþ bankasý büyük bir maliyetten kurtulup herkesi Þiþe atýnda toplar hemde yatýrýmcýlar prim yapan hisselerle mutlu olur isterse yukardan satarlar...
Yatýrým tavsiyesi deðildir...
Son düzenleme : Korfez; 29-04-2020 saat: 15:17.
Yer Ýmleri