Arkadaþým senin dediðin 6,39 fiyat 25 Þubat öncesi alanlar için deðilmi..???
Benim Sorum 25 Þubat sonrasý olan hissedarlarýn hisseleri nasýl olucak...??
Hangi hisseyi nasýl takip edecekler öncedende almýþým sonrasýda...þimdi satsam birazýný hangisinden gitmiþ oluyor bana biraz saçma geldi kendilerine göre yapýlan bir düzenleme görünen o..
Madem çok olumlu dürüstçe yapýlan düzenlemeyse neden hisse düþüþe geçti neden ???
Neden yabancýlar hisseden çýkmýþ 2 senelik periyotta..???
Neden herkez feryat ediyor ?? Çünki haksýzlýk var alavere dalavere var....varda var....,
þimdi resmi gazetedeki teblið diyor ki :
1) Borsada iþlem gören pay gruplarýnýn her biri için, hakim ortak konumunun kazanýldýðýnýn veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alýndýðýnýn kamuya açýklandýðý tarihten önceki otuz gün içinde borsada oluþan aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn aritmetik ortalamasý,
bunu kullanmýþlar.
YENÝ
II-23.3 sayýlý Önemli Nitelikteki Ýþlemler ve Ayrýlma Hakký Tebliði Taslaðý
diyor ki :
Ayrýlma Hakký Fiyatý
SPKn’nda yapýlan deðiþiklik ile ayrýlma hakkýna konu paylarýn Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satýn alýnmasý hükme baðlanmýþtýr. Bu kapsamda paylarý borsada iþlem gören ortaklýklarda ayrýlma hakký kullaným fiyatý, SPKn’nun 27’nci maddesi ve II-27.2 sayýlý Ortaklýktan Çýkarma ve Satma Haklarý Tebliði ile düzenlenen adil bedel esasýna paralel olarak;
Ýþlemin kamuya açýklandýðý tarihten önceki son altý ay, bir yýl ve beþ yýl içinde borsada oluþan aðýrlýklý ortalama fiyatlarýnýn ortalamasý,
Anýlan tarihten önceki bir yýl içinde zorunlu pay alým teklifi yapýlmýþ ise bu fiyat,
Her bir pay grubuna iliþkin fiyatýn tespiti amacýyla hazýrlanan deðerleme raporunda belirlenen bedel
karþýlaþtýrýlarak bulunan en yüksek bedel olarak belirlenmiþtir.
Paylarý borsada iþlem görmeyen ortaklýklarda ise ayrýlma hakký kullaným fiyatýnýn tespiti amacýyla iþlemin kamuya açýklandýðý tarihteki deðeri esas alan deðerleme raporu hazýrlanmasý öngörülmüþtür.
Arkadaþlar bu saatten sonra yapýlacak þey ,Soda senedi olan herkesin Spk ya bu durumu iletmesidir.Burda bir manipülasyon da vardýr..Grup hisselerinin fiyat tespiti için pwc yi görevlendir,sonra da fiyat yüksek çýkýnca pwc nin deðerlendirmesini hiçe say,sonra kendi deðerlendirmesni dayat,arkasýndan da hissenin fiyatýný iki günde %7-8 aþaðý çek bu manipülasyon deðil de nedir?Hatta sadece manipülasyon da deðil binlerce yatýrýmcýýyý kandýrmadýr..Piyasanýn bir çok aracý kurumu hissenin lotuna 8-9 deðer biçerken ki eskiden iþ yatýrým da bu deðeri biçmiþti arþivlerinde var.Þimdi Ýþ yatýrým kalkmýþ daha bir kaç ay önce lotuna 7.8 tl deðer biçerken þimdi kalkmýþ lotuna 6.160 deðer biçiyor.Bunlarýn sahte yüzleri resmen sýrýtýyor..Kasasýnda 498 milyon dolar olan ve tüm aktiflerinin %35 i dolar olan ve dolarýn 7 tlye çýktýðý bir piyasada emin olun bu birleþme olayý olmasaydý hisse þimdi piyasada en az 9-10 tl den iþlem görürdü..Bir borsada küçük þirketlere bakýn.Kasasýnda aktiflerinin %10-15 dolar olanlar bile 10-15 fk 2-3 defter deðerleri çarpanlarý iþlem yaparken kasasýnda aktiflerinin %35 i ve 498 milyon dolar olan Soda 5 fk ve 1 def deð ile iþlem görüyor.Bu da yetmediði gibi üstelik hala aþaðý çekip yatýrýmcýyý soyma çabasýndalar..Tüm arkadaþlarýn bu saatten sonra yapacaklarý þey spk yazmalarý ve bu soygunu durdurmalýdýr.
pwc yi mecbur kullanacaktý iþ grubu. çünki spk diyor ki deðerleme yöntemi de lazým.
yine spk diyor ki 30 günlük ortalamayla gelebilirsin.
sýkýntý burda...
ancak son çýkan teblið ise diyor ki. hepsini hesaplat en yüksek çýkan geçerli olur....
Ben Spk ya þikayet hakkýmý kullandým, lütfen herkes yazsýn, belki faydasý olur.
Yetkili ifadesine göre
. Mevcut teblið halen yürürlükte; süreçte daha fazla gecikmenin önüne geçmek için baþvuruyu yürürlükteki tebliði dikkate alarak hazýrladýk ve baþvuruda bulunduk.
ayrýlma hakký kullaným fiyatlarýnýn, yürürlükte olan mevcut teblið baz alýnarak hesaplandýðýna dikkatinizi çekmek isteriz. SODA 6,39
Yetkili ifadesine göre
PwC tarafýndan yapýlan deðerlemenin yönetimin beklentisine uygun olduðunu
Soda Sanayii için 9,3 Milyar TL
Temettü hariç 9,30 dan bu iþ biter
Dün iki kez baþvuruda bulundum. Bugünde aklýma temettü takýldý. Ayrýlma fiyatýný 6.39 belirliyorsun. Sonra 24 kuruþ brüt,20 kuruþ net ödeme yaptýktan sonra bana 6.39 yerine 6.15 fiyat vericeksin. Ne anladým ozaman ben bu temettuden, vermeseydin daha iyi. Temettü ödemesinden sonra bile (6.39)Bu rakamin sabit kalmasý gerekmez mi?
Yer Ýmleri