Örnekleyerek sorduðunuz sorular aynen verdiðiniz örnekler seklinde olacak. 1 lot sodaya karsýlik 1.15997 lot þiþe verecekler. 25 þubat önce elinizde soda var ise ve þerh düseceðiniz agustos ayýnin sonlarýna doðru yapilacak olaganüstü genel kurula kadar elinizde tuttuðunuz hisseleri 6.39 tl den iade edebileceksiniz.
Bir de aldim sattým ne olacak gibi sorular görüryorum. O da sanýrým þu þekilde olacak;
Örneðin 25 þubat öncesinde elinizde 1000 lot Soda var. Olaganüstü genel kurul tarihine kadar yatýrým hesap dökümünüze bakacaklar minumum kaç lotu gördü? Diyelim ki 850 lotu gördü. Hah o zaman size diyecekler ki sen al sat yapmýþsýn ama 850 lotunu hiç satmamýþsýn bu lot miktarýný 6.39 dan iade edebilirsin.
Sesli düþünüyorum.
Elimde 25 subat öncesi aldýðým 1 lot Soda var.
Diyelim ki 30 aðustosta (yani 4 ay sonra) zurnanýn zýrt dediði vakit gelecek.
1 lot Soda hisseme karþýlýk ya 1.15997 Þiþe alacam yada 6.39 TL alacam.
Aylýk faizin %1 olduðunu kabul edelim.
6.39 / (1+0.04) = 6.14 / 1.15997 = 5.29 TL
Bulduðum bu 5.29 TL Þiþe'nin Soda hissesinin iadesine karþýlýk bugünki deðeri.
Peki bugün Þiþe fiyatýnýn 4.85 olduðunu görüyoruz. O zaman ben her 1 Soda hisseme karþýlýk alacaðým 1.15997 adet Þiþe hissesinden
1.15997 x (5.29 - 4.85) = 0.51 TL net kar etmiþ olurum.
Þimdi 4 ay sonra Þiþe hissesinin fiyatý 6.39 / 1.15997 = 5.51 TL nin üstüne çýkarsa Sodalarý Þiþeye çeviririm. Yok eðer 5.51 in altýnda ise Sodalarý iade eder elimdeki Þiþeler ile yola devam ederim.
Ne dersiniz?
E Sodalarým cepte zaten.
Hatta Soda/Þiþe güncel fiyat oraný 1.15997 nin altýna gelirse yeni Soda da alýnabilir.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deðerleme raporunda pislik var büyük ihtimal SPK tadilat isteyecek.
Yeni mevzuat gelince fiyatlar deðiþecek.
Bu yüzden yaptýðýnýz hesapta oranlar ve fiyatlar büyük ihtimal deðiþecek. Afaki fiyat ve oranlar yüzünden zarar edebilirsiniz. Eski hisseniz varsa hiç gýpraþmadan bekleyin![]()
Yer Ýmleri