Kesinlikle oyle. Hem gelecegi acisindan hem karlilik acisindan bedava. Bu durumu sodaya ve sisenin diger istiraklerine uygun gorenler utansin ne diyelim. Ölücülerin kontrolunde hisseler malesef.SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gerçek sýkýntý þudur.
Tüm büyük kaðýtlardan,
Yabancýlar sürekli satarak çýkmaktadýr.
Dur durak bilmeden,
Onlar satarken bir taraftan da Asya katar Araplar karþýladýðý halde engellenemez bir düþüþ var yabancý takaslarý da %55leri gördük ve dahada göreceðiz gibi.
Sebebi çok aþikar belli.
Þimdi birde USD alýþ %1 komisyon süper oldu.
Yani alýnan bu kararlar özünde yasaklar ile birþey olmaz.
Bu ülkede 2002 den 2012 ye kadar 10 yýl USD olduðu yerde kaldý. Her þey güzeldi.
Yasak ta yoktu hiçbir þey için.
Biraz iktisat bilmek yeterlidir aslýnda.
USD neden artar.
Faiz neden olur.
Enflasyon neden olur.
Sanayi ve üretmek nedir?
Hangisi hangisinin sebebi ve sonucudur.
Bu kadar basit aslýnda.
Ýktisat da yasak,kural deðiþtirmek, dýþ güçler, dahasý mazeret yoktur.
Net rakamlar vardýr,yani gerçek..
Durun budur ve düþündürücüdür...
CPH1951 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Paylar þu partiye geçerse heba olur , bu partide olursa ihya olur diyemiyorum. Al birini vur ötekine. Ne olursa olsun herkesin sýrtý pek karný tok .
Küçük yatýrýmcýnýn parasýný verin ondan sonra ne yaparsanýz yapýn.
Dövize gelen %1 vergi,döviz yatýrýmý yapan þirketleri de etkiliyor mu acaba? Soda nýn dövizi var.
Mesela,Algyo sektörüyle hiç alakasý olmadýðý halde yýllardýr dövizden para kazandý,hala da yatýrým aracý olarak kullanmaya devam ediyor.Ýhracatçý deðil,ithalatçý deðil.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
Ben de particilik yapmýyorum,kýzdýðýmdan söyledim,soda yatýrýmcýsýnýn %100 hakkýnýn yendiði bir gerçek,,yönetim, birleþme zamanlamasýný çok kötü yaptý,,borsanýn 2021 de 150-200 binleri göreceði söyleniyor.(%5 büyüme tahminlerine dayalý olarak)
Borsa zirvede iken bu karar alýnabilirdi,yatýrýmcýnýn da hakký yenmemiþ olurdu.
Oysa þimdi attýlar kuyuya bir taþ,aylardýr ne olacaðý belli olmayan bir sürece girilmiþ oldu.
Canavarlar,güzelim karlý þirket sodayý yiyip,yutacaklar.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
birleþmenin iptal edilme olasýlýgý varmýdýr!!
sodaya hakkaten yazýk olucak..
yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir,lütfen forumun ðiriþindeki yazýyý okumadan foruma ðirmeyin.232/643
Tupras 145'ten 80'e indi. Bankalar yari fiyatinda.
Ortamin farkinda olalim.
Uzun suredir yabanci yok. 2018 secimleriyle ciktilar gelmemek uzere.
Adamlar mallari hepimizin ustune yikti iste, mal mal tasiyoruz. Onlar da yabancinin olmadigi, kumarbazlarin akin ettigi tahtalara gecti. Yeni gelen 250 bin tane ile keyifleri yerinde. Siz de deneyin isterseniz.
Sonuc olara neymis? Turkiye gibi yerde yatirim matiirm olmazmis, paran da sinirin de hic olurmus. Kac sene benle kavga ettiniz, itiraf edin simdi.
Yer Ýmleri