Adil degisim orani, birlesme ve bolunme tebliginin 6. Maddesinde asagidaki gibi hesaplanacagi emredilmis. Yuce spk en azindan soda ve trakya hissedarlari icin adil degisim oranini hala degistirme yetkisine sahip. Su andan itibaren bizi 3. Bent ilgikendiriyor.
Birleþme ve bölünme iþlemlerinde esas alýnacak finansal tablolar
MADDE 6 –*(1) Birleþme veya bölünme iþleminin onaylanacaðý genel kurul toplantýsýnýn hesap döneminin sonunu takip eden dördüncü ayýn baþý ile sekizinci ayýn sonu arasýnda yapýlmasý durumunda, birleþme veya bölünme iþlemlerinde son yýllýk finansal tablolar esas alýnýr. Genel kurul toplantýsýnýn bu dönemin dýþýndaki bir tarihte yapýlmasý durumunda ise, en az 6 aylýk faaliyet dönemini kapsayacak ve finansal tablo tarihi ile genel kurul toplantý tarihi arasýnda altý aydan fazla süre geçmeyecek þekilde düzenlenecek ara dönem finansal tablolar esas alýnýr.
(2) Birleþme veya bölünme iþlemlerine esas alýnacak finansal tablolarýn, Kurulun muhasebe standartlarýna iliþkin düzenlemeleri çerçevesinde hazýrlanmýþ ve baðýmsýz denetim standartlarý çerçevesinde özel baðýmsýz denetimden geçirilmiþ olmasý zorunludur. Ancak, birleþme veya bölünme iþlemlerine esas alýnacak finansal tablolarýn Kurul düzenlemeleri uyarýnca baðýmsýz denetiminin yapýlmýþ olmasý halinde, özel baðýmsýz denetim koþulu aranmaz. Birleþme iþlemine taraf þirketlerden konsolide finansal tablo düzenlemekle yükümlü olanlarýn konsolide, diðerlerinin solo finansal tablolarýnýn birleþme veya bölünme iþlemlerine esas alýnmasý zorunludur.
(3) Birleþme veya bölünme iþlemine esas alýnacak finansal tablolara iliþkin baðýmsýz denetim raporunda olumsuz görüþ bildirilmesi veya görüþ bildirmekten kaçýnýlmasý durumlarýnda, söz konusu finansal tablolar birleþme veya bölünme iþlemine esas alýnmaz. Birleþmeye veya bölünmeye esas alýnacak finansal tablolara iliþkin baðýmsýz denetim raporunda olumlu görüþ bildirilmesine raðmen Kurulca yapýlacak inceleme sonucunda deðiþim oranýný etkileyecek hususlarýn tespiti veya baðýmsýz denetim raporunda þartlý görüþ bildirilen ve deðiþim oranýný etkileyecek hususlarýn bulunmasý halinde, finansal tablolarda gerekli düzeltmelerin yapýlarak baðýmsýz denetim raporunun yeniden hazýrlanmasý gerekir.
(4) Birleþme veya bölünme iþlemlerine esas alýnacak finansal tablolarýn tarihi ile birleþme veya bölünme sözleþmesinin veya bölünme planýnýn imzalandýðý tarih arasýnda, birleþmeye ya da bölünmeye taraf þirketlerin finansal durumlarýnda ve devre konu malvarlýklarýnýn deðerinde deðiþim oranýný etkileyecek önemli bir deðiþiklik meydana gelmesi durumunda; baðýmsýz denetim kuruluþu tarafýndan söz konusu deðiþikliðin birleþme veya bölünme iþlemine esas finansal tablolar üzerindeki etkisini gösteren ek rapor hazýrlanýr. Bu kapsamda, Kurula sunulan ve güncellenmesi gereken belgeler yeniden düzenlenerek Kurula iletilir.
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri