Eksi endekste artýda olmayý özlemiþtik. Düþeni kýrmaya gidiyor. Ýnþallah bozmaz.![]()
Eksi endekste artýda olmayý özlemiþtik. Düþeni kýrmaya gidiyor. Ýnþallah bozmaz.![]()
Eksi endekste kozayý ilk kaldýrýp ipeke yi satar ky diye düþündü spek , o sýrada aradaki fark azalýr dedi . Ama yine Ýpek'e hücum var kozayý yukarý kaldýrsa Ýpek'e tavan olacak spek bunu istemiyor ama artýk el mahkum tahtalar kalkmalý..
ipek boþ bir þirket tek varlýðý koza maðdenin sahipliði
koza maðdenin yüzlerve maden ruhsatý var
ama sadece var
hiç biri 4 yýldýr faaliyete geçirilmedi
bunlarla ilgili bir iki haber gelse koza altýndan ayrýþmaya baþlarýz
þuan maalesef koza altýndan baþka bir faaliyet yok gibi
kozaa ve ipek , holding þirketi gibi iskontolu iþlem görüyor koza altýndan baþka gelirleri yok gibi
maðdenler faaliyete geçerse kimse koza madeni tutamaz
onun için yönetim harekete geçmeli süreçler hýzlandýrýlmalý bir kaç satýnalma kap haberi ile bir kaç maðden sahasýnda çed vs süreçler baþlamalý yoksa iskonto ile devam
ne iskontolarsan iskontola bu deðerler koza maðden için gülünç kalýyor
ipek 12,50 ise kozaa en az 16 olmalý
Grubun Bilanco tarihleri belli oldumu ?
Ben de sürekli ayný þeyi söylüyorum. Rezerv iþini halledemezse sýkýntý o zaman baþlayacak. Bu bilançoda son bilançodaki 110 bin onsun üzerine çýkmalý. Çýkamazsa yabancýlarý ve emeklilik fonlarýný ürkütür gibi geliyor. Kaç yýldýr yeni maden sahalarýna dokunmadýlar. Mollakara sahasýný açsalar azalan rezervleri dengelerler ama kayyum çok pasif. Þu an tek sýkýntý rezervlerde. Þirkete ara ara mail atýp bilgi isteyin. Son 2 yýldýr fk hep buralarda 5,80 civarlarýnda seyrediyor. Fk yý yukarý çekebilmek için yeni maden sahalarý, satýn almalar þart. Yoksa spek girmezse hep buralarda kalýr. (Bu arada ipek ortaklýk bakýmýndan çok daha güçlü diye biliyorum.)
çok haklýsýn
diðer konu kasada 5 milyar para var
her sene 2 milyar artacak
3 senede 11 milyar yapar
türkiyedeki tüm maðden, enerji firmalarýna yatýrým yapýlabilir
paralar %8 faizde boþ boþ yatýyor
ama bu yatýrýma yönlense favök artsa buda þirket deðerini otomatik arttýrýr koza maðden deðeri sapýtýr abartmýyorum
tmsf elinde onlarca maden ve enerji santrali mevcut
tek ihale ile hepsini alýr
ama icraat gerekli
sonrada elindeki maðden ruhsatlarýna yönelirler
Speðin yerinde olsam ve bu forumu takip etsem inadýna ipeði yükseltirdim.
Soda sanayi bu çeyrek 400 milyon lira kar etti . Fk:4.80 ( piyasada tonla 5-6 fk þirket kaynýyor)
Uluun 2 liralardan 12 liralara gitti fk:35
Sadece bir örnek verdim insanlar ekmek yapmaya baþladý un tüketimi arttý diye 5-6 kat gitti bu hisse . Ve diðer birçok küçük kaðýtta öyle . Bilanço önemli rezerv önemli lakin kozalarýn tahtalarý bilanço rezervi pek taktýðýný düþünmüyoru. Sebep mi ? Kozalarýn kaç kere güzel bilanço getirip %10-20 arasý prim yapýp spek yine nasýl geri düþürdüðünü gördüm bilirim .
Diyelim devlet elden çýkarýp satmak istedi bunu için yasal sürecine kýlýfa uydurdu bu haberi alan balinalar saldýrmayacak mý ? Bu sebeple ben Ýpek'e için piyasada 70 lira duydum olur olmaz , ama þu kesin ki bu gruba baþkalarý da giriyor ve spekler istediði yöne çekiyorlar tahtayý ...
Yer Ýmleri