balon çabuk söndü demekki altın geri sarsa taban yaptırırlar bunu
balon çabuk söndü demekki altın geri sarsa taban yaptırırlar bunu
Almanya, ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci ulusal altın rezervine sahip olup, bunun yaklaşık 164 milyar avro (142 milyar sterlin) değerindeki 1.236 tonu New York'ta depolanmaktadır.
Önde gelen ekonomist ve Almanya Merkez Bankası'nın (Bundesbank) eski araştırma başkanı Emanuel Mönch, altının ülkeye geri getirilmesi çağrısında bulunarak, mevcut yönetim altında ABD'de tutulmasının çok "riskli" olduğunu söyledi.
Trump tahmin edilemez ve her şeyi gelir elde etmek için yapıyor. Bu yüzden altınımız artık Fed'in kasalarında güvende değil dedi . Grönland provokasyonu devam ederse ne olur? Alman Merkez Bankası'nın altın rezervlerine erişememe riski artıyor. Bu nedenle rezervlerini geri getirmesi gerekiyor
https://www.theguardian.com/world/20...from-us-vaults
https://www.sozcu.com.tr/altinda-hed...ikladi-p287640
https://www.cnbce.com/borsa/altin-ve...n-hisse-h23752
Sarkuysann gene gidiyor...piyasa ters işliyor...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Tralt
230k ons üretim yapılırsa 2400usd cash cost olsa
598ön usd vergi öncesi nakit yaratır.Mollakara vergi indirimli bölge.bu arada çokan gümüşü sıfır saydım.eldeki nakti sıfır saydım oreli sıfır saydım.
Bize burdan sahiplik oranı ile düşen payı hesap edersek acaip bir cash de bize düşer.
Yani böle cash yaratan ve elinde inanılmaz nakti olan şirket hangisi bilemiyorum.
geçmişte sarky,alves ve megmt hakkında bu üç hisseye dikkat çekmiştim..elektrikli otomobil sektörü ve trafolar için çok bakır ihtiyacı doğacak bu üç hisse çok olumlu etkilenecek demiştim...ama aklımda elon muskun yapay zeka için enerji ve elektrik altyapısı yetersiz düşüncesi gelmemişti...bu üç hisse bakır hammaddesinin yükselmesi nedeniyle stoktan çok kazanacaklarını düşünmüştüm...buna rağmen bu üç hisseden de pozisyon almadım...megmt patronu kayserili idi yatırımcı dostu görünmüyordu...sarky halka açıklığı yüksek idi ve o vakitler çok hantal görünüyordu , alves ise çok borçlu görünüyordu...diğer hisselerimde zararda olunca da doğrusu pozisyon almak nasip olmadı..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
trmetin altın ve bakır madenlerinin olduğunu bilmiyordum..asıl olumlu etkiler madeni çıkaran şirketlerde görülecek...madenleri işleyen firmalar stoklarının değerlenmesi nedeniyle kar yazacaklar ve bu kar da stokları ile doğru orantılı olacak...ama büyük miktarda bu madenleri çıkaranlar doğrudan ve büyük miktarda etkilenecekler...cvk madeni hiç takip etmedim ama sağdan soldan çok çıktığı söyleniyordu..maden çıkaran başka bir şirket de doğrusu tanımıyordum...buda 20 yıllık borsacı olarak bizim ayıbımız olmalı..borsadaki 600 şirketi hakkıyla tanımak mümkün olmuyor ne yazık ki...bu şirkette potansiyel görünüyor..bir şeyler olacak gibi duruyor...dediğim gibi sermayemin bir kısmı ile ben de pozisyon aldım...bakalım nasipte neler olacak...bu arada dün akşam yapay zekaya sordum çok güzel cevaplar verdi ve maharajı teyit eden hatta daha güzel bilgiler de verdi..o bilgileri özelden maharaja da attım..maharaj burada atabilirse iyi olur (ben cep telefonundan bu tür işleri yapamıyorum...
)
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri