Bunu nereden aldýnýz acaba ? Bayaðý önemli bir geliþme olabilir gibi geldi bana.Þirket’in kar daðýtým politikasý yeniden belirlenecek
15.08.2016 tarihli Resmi Gazete’ de yayýmlanan 674 sayýlý Olaðanüstü Hal Kapsamýnda Bazý Düzenlemeler Yapýlmasý Hakkýnda Kanun Hükmünde Kararname’nin ‘’Kayyýmlýk Yetkisinin Devri ve Tasfiye’’ baþlýklý 19. maddesi ile ‘’Bu maddenin yürürlüðe girdiði tarihten önce terör örgütlerine aidiyeti, iltisaký veya irtibatý nedeniyle 4.12.2004 tarihli ve 5271 sayýlý
Ceza Muhakemesi Kanununun 133üncü maddesi uyarýnca kayyým atanmasýna karar verilen þirketlerde görev yapan kayyýmlarýn yetkileri, hâkim veya mahkeme tarafýndan Tasarruf Mevduatý Sigorta Fonu’na devredilir ve devir ile birlikte kayyýmlarýn
görevleri sona erer.’’ hükmü getirilmiþtir. Bunun üzerine Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliðinin 06.09.2016 tarih ve 2016/4628 D.
Ýþ sayýlý kararý ile Koza Ýpek Holding bünyesindeki þirketlerde görev yapan kayyýmlarýn yetkilerinin Tasarruf Mevduatý Sigorta
Fonu’na devrine karar verilmiþtir. Kayyým atanmasýna neden olan olaylar ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca
önceki yönetim kurulu üyeleri hakkýnda düzenlenen iddianame Ankara 24. Aðýr Ceza Mahkemesi tarafýndan kabul edilerek
2017/44 E. sayýlý dosya ile yargýlanmalarýna baþlanmýþ olup dava ilk derece mahkemesince karara baðlanmýþtýr. Ýlk derece
mahkemesi kararýnda; yargýlamasý yapýlan önceki yönetim kurulu üyelerine ait olan þirket hisselerinin müsaderesine karar
verilmiþtir. Karar kesinleþinceye deðin yukarýda anlatýlan kayyým atanmasý þeklindeki tedbirin aynen devamýna karar verilmiþtir. Karar henüz kesinleþmemiþtir. Ankara 24. Aðýr Ceza Mahkemesi 2017/44 E. sayýlý davasýnda ayrýca, mahkemeye gelmedikleri için yargýlamalarý yapýlamayan önceki yönetim kurulu üyeleri hakkýnda ise dosyalarýnýn tefrik edilerek yeni bir esasa
kaydýna, yargýlamalarýn bu dosya üzerinden devamýna, yargýlama sonuna deðin yukarýda anlatýlan kayyým atanmasý þeklindeki tedbirin aynen devamýna karar verilmiþtir. Tefrik edilen dosya Ankara 24. Aðýr Ceza Mahkemesi 2020/20 E. numarasýný
almýþtýr.
Bu itibarla Þirket’in kar daðýtým politikasý yeniden belirlenecek olup kamuoyu ile paylaþýlacaktýr.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri