Webster deli gibi para kazandirdi. Red listesine alip mesajlari okudugunu iddia edenler gibi degil. Adam bir de doktora yapiyor. Acc de onun icadidir. Ustada tesekkurlerimi iletiyorum. Ozu de sozu de bir.SM-J730F cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Selamlar. Burada yazm olduum bilgi, yorum ve dnceler tavsiye ve yatrm danmanl kapsamnda deildir. Webster stad nerede diye sormayn, ite burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
stadm, genelde hafta sonlar haluk Canberk borsa analizleri yapyor ve kurumlarn viop pozisyonlarna falan bakyor. yani borsada arac kurumlar viopta daha ok alm m yoksa satm m ynnde pozisyon almlar onlara bakyor da, bu kapsamda alm pozisyonlarnn arlkta olduunu, sadece garantinin satta olduunu, zellikle de citi grubun sat pozisyonlarn stopladn, yani d beklentisindeyken ykseli olacan grdnden sat kontratlarn stopladn falan anlatyor. bu tr analizler de kesin olmasa da piyasada ounluun en azndan bir aylk vadede daha ok ne beklediini anlamamz salyor. demek ki uzun sren inadn ardndan d beklentisinden acc de vazgemi ki ters pozisyonu kapatm. ben de bu gn acc'den en azndan 0,50 civar ykseli bekliyordu.
merhaba dostlar, yeni bir fon be deerlendirmesini bilgilerinize sunuyorum.
bist100 yllk getirisi bu gn itibaryla yzde 17 olurken liderlikte ak ara nde olan tcd'nin yllk kazanc yzde 94,45 olmu. bunu srasyla yzde 65,32 ile ACC, yzde 53,02 ile ED, yzde 52,64 ile mac ve yzde 52,03 ile TKF izlemi.
6 aylkta bist100'n yzde 23 getirisine karlk TCD YZDE 85,44, MAC yzde 50,64, ED yzde 47,43, TKF yzde 39,26 ve ACC yzde 34,27 kazan salam.
ayla geldiimize x100'deki getiri yzde 10 buuk olurken TCD yzde 35,86, MAC yzde 29, TKF yzde 25,28, ED yzde 24,90, ACC yzde 23,62 pirmlenmi.
aylklara geldiimizde ise bist100'deki yzde 8 buukluk pirime karlk TCD yzde 20,82, TKF yzde 16,34, ED yzde 14,72, MAC yzde 14,18, YD yzde 13,47, ACC yzde 7,25 pirimlenmi.
burada ne kan fon, tartmasz ve ak ara Tcd. bu almann ilkini ayn 7'sinde yapmtm ve TCD, sadece o dnem liderlii kaybetmiti ve beinci sraya dmt ama yle grlyor ki o durum, geici dalgalanmalarn baz etkisiyle olumu. getiri baznda TCD, her halkrda ak ara ampiyon. ay ve zerinde yine ak ara ikinci olan ACC ise bu durumu sadece yllkta koruyabilmi ama 6 ve aylkta son sraya yerleirken aylkta yerini YD'ye kaptrp fon be listemizin dnda kalm. ACC'deki performans dkl, aslnda vahim. bist 100'n aylk 8 buukluk primini gz nnde bulundurursak ACC, u haliyle fon 20 listesine dahi muhtemelen girememitir. SN Admustafa'nn da dikkatimizi ektii gibi yllk getirilere gre uzun vade fon yatrm yapmak, sandm kadar kolay deilmi. aylktan balamak zere bu tr deerlendirmeleri her zaman yaparak ilerlemem gerekiyormu. daha fazla yazarsam eletiri snrlarn ap fonlar vme ve yerme aamasna geebileceimden bol kazanlar diliyorum.
21 kasm valr olan fon saat kata hesabmda grlr Hsbc ile alyorum.
Aldm fonlarda kar zarar gsteren ksm yok genelde byle mi alr yoksa farkl bankalarda bunu gsterir mi?
Sadece aldm adeti gstermi dier fonlarda kar zarar ben hesaplyorum ok sama geldi
Yer mleri