Sadece 3 ay nce, bu baln ad Para Piyasas Fonlar idi ve an itibariyle piyasadaki tm fonlarn analiz edildii bir yer oldu. Gayet de gzel oldu, nk bu sayede (ben de dahil) insanlar ok deiik yatrm enstrmanlar kefettiler ve olduka ciddi getiriler elde ettiler. Devletin verdii % 25 lik katk payn bir kenarda tutacak olursak BES de, ierii itibariyle fon piyasas ile entegre bir sistem. Tam entegrasyon iin ne gibi almalar var bilmiyorum ama vr zvr dediiniz toplam varlnzdan her ilem sonrasnda yaplan kesintilerin tamam an itibariyle btn piyasalarda var. Fonlarda da var, ancak kesintiler fiyatlardan dld iin haberimiz yok.

Ya da yokmu gibi davranyoruz.
Bu konu bal, fazla uzak olmayan bir srete (tm fonlar tek bir platformda toplanaca iin) tekrar isim deitirecek bundan adm gibi eminim. Bu bakmdan sevmek ya da sevmemek gibi rasyonellikten uzak, tamamen duygusal bak asyla paylam yapmaktan zenle kanmalyz. Netice itibariyle bizler tasarruflarn en kazanl alanlarda deerlendirme abasnda olan sradan insanlarz. Yoksa tuzu kuru hi kimse gelip sabah akam fon fiyat sormaz, hepi topu 5 TL lik virman masrafnn en az olduu yeri konumaz burada. Demem odur ki, burada temel amacmz; riski en az kazanc en fazla yatrmn ipularn yakalamak.
Netice itibariyle -imdilik yeri buras olmasa da- BES ve fonlar hakknda
ksmi bilgilendirmeler yaplmasna kr gze parmak trnden kar kmann hi kimseye faydas olmadn deerlendirmekteyim. ayet bu ynde ciddi bir rahatszlk varsa, ki baka balklara ynlendirmelerden bunu anlyorum, bu balkta bugne kadar yazdklarmla vermek istediim asl mesaja dair bir ilerleme kaydedilememi olmasndan znt duyuyorum.
...
Biraz ara..
* Dip not: BES'te deilim.
Yer mleri