Yoðun gündem arasýnda pek dikkat çekmedi ama Kristalin Torku No On anlaþmasý büyük bir atýlým olacak....
Herþeyden evvel yeni bir ürün... hakkýndaki yorumlarý okudum. %70-80 olumlu yorumlar yapýlýyor. ilginç bir duruma da rastladým hem muhafazakar hemde diðer kesim seviyor bu içeceði. Muhazakar kesim kolanýn yerine kullanýyor. Diðer kesim ise bazý þeylere karýþtýrýp içildiðini söylüyor. ( ben denemedim tabi : ) ) Migrosta 20-30 tane aldýðýný gördüm birisinin sanýrým bunun için kullanacaktý.
Yani genel olarak yeni olmasýna raðmen beðenilen hatta bulunmamasý nedeniyle aranýlan bir ürün...
en önemli özelliði katma deðeri yüksek. 2,5 litre kola soðuk çay 6-8 tl aralýðýnda satýlýyor. Bu ürünün ise 2,5 litresi 25-30 milyon liraya geliyor. Birim fiyatý ise en az 1 tldir Kristalin alacaðý. Daha fazlada olabilir afaki söylüyorum.
26.10.2020 tarihindeki Kap bildiriminde 70.000.000 adetlik üretim anlaþmasý var ama yaptýðým ufak bir araþtýrma ile üretime daha önceden baþlandýðýný gördüm. Yani daha öncede Kristal No On üretimi yapýyordu. 9 aylýk bilançoda kýsmen , 12 aylýkta daha fazla 2021 de ise tamamen bu etkiyi görebileceðiz.
daha yýl baþlamadan verilen bu sipariþ önümüzdeki yýlada umutla bakmamýzý saðlýyor. Didi sipariþleri , Bim sipariþleri ve bu sipariþ ile birlikte kapasite kullanýmý dahada artacak cirosu ve karýda bununla paralel yükselecektir.
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatýrýmcý tavsiyesi kapsamýnda deðildir.
Yer Ýmleri