Tartýþtýðýnýz vergi yasalarýnýn mükellefi kimdir sorusunun yanýtý çözüm olabilir.
Sað elimde kýrýk var fazla yazamýyorum...
Tartýþtýðýnýz vergi yasalarýnýn mükellefi kimdir sorusunun yanýtý çözüm olabilir.
Sað elimde kýrýk var fazla yazamýyorum...
6 ay önce birisi faiz 24 ten 12 ye düþecek ve dolar ayný kalacak dese neler düþünülürdü.þimdi yarýn ters biþey olsa o faizleri kim yükseltecek.ytd.
bir halt olacaðý yok.
Ayhan Bey, iki hususa dikkatiniz çekmek istiyorum.
Uygulanan vergi BSMV'dir ancak verginin matrahýný kambiyo muamaleleri oluþturmaktadýr. Yani ayrý bir vergi söz konusu deðil.
Atýf yapýlan yasal düzenleme kanun deðil kanunun uygulanmasýna iliþkin bir karardýr. Dolayýsýyla kanunda arbitraj vergiden muaf tutulmuþsa bir kararla bu durumun deðiþtirilmesi mümkün deðildir.
Ben de vergici deðilim, siz de haklý olabilirsiniz ama bana þu anda arbitrajýn vergiden muaf olduðu görüþü söylediklerimin ýþýðýnda daha makul görünüyor.
Konunun maðduru forumdaþa Garanti Bankasý Hukuk servisine ya da teftiþ kuruluna ulaþmasýný önerebilirim. Þubenin yanlýþ bir uygulamasý varsa ciddiyetle üzerine gidip düzeltilmesini saðlarlar. Þubecilerin çoðu ezbere iþ yapar, gelen itirazlarý da keyfi gerekçelerle kedi pisliðini saklarmýþ prensibiyle savuþturmaya çalýþýrlar.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
12 Aralýk Perþembe 13:11 CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN: EN YAKIN ZAMANDA KANAL ÝSTANBUL PROJESÝNE BAÞLAYACAÐIZ
Daha yeni vergi yasasýndan kþmsenin haberi yok
1 ocaktan itibaren yazýlý fatura tutarý max 5000 tl olabilir. Fazlasý olacaksa efatura gerekiyor
3 ayda bi alýnan muhtasar her ay alýnacak. Kiracýysanýz 3 ayda bi ödenen 48 tl þimdi her ay ödenecek.
Her iki konuda ciddi konular. Bunlar ile ilgili bir teblið ya da resmi bir teyit linki var mý?
Muhtasar konusu sadece maliyeti yýllýk 300-500TL arttýrýr ancak efatura ciddi sýkýntýlý bir durum haline gelebilir. Zira efatura kesebilmek için küçük ölçekli firmalarýn ciddi bir yatýrým yapmasý gerekli herkes bu yatýrýma kaynak bulamayabilir.
O nedenle küçük firmalar için efatura konusuna ihtiyatla yaklaþmak lazým ama resmi bir teyit varsa çok iyi olur?
Mali Müþavire þimdi teyit ettirdim.
1.E-fatura deðil e-arþiv fatura olacakmýþ. Bu da vergi dairesinin portalýndan girilebilecekmiþ. E-arþiv fatura o kadar külfetli deðil. Maliye 25 Aralýktan itibaren portalý devreye alacakmýþ. (umarým). Ama bankalar veya 3. parti yazýlýmlar ile de bu iþlem gerçekleþtirilebilecekmiþ. Efatura gibi külfetli bir altyapýsý yok e-arþiv faturanýn.
NOT: E-arþiv kategorisine *2019* yýlýnda tek faturada 5000TL'nin üzerinde fatura kesen herkes dahil edilecekmiþ.
2. Ücretliler için muhtasar artýk her ay verilecekmiþ ama kira stopaj bildirimleri için yine 3 aylýk muhtasar devam edecekmiþ.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri