17 yýldýr yapýlan fahiþ hatalarýn seküler hukumetler tarafýndan yapýlma olasýlýðý çok az: dinci tarikat ve cemaatlere yardým etti a.k.p. partisi.. bunun faturasý ciddi.. ayrýca suriye bataklýðýna bizi a.k.p. partisi soktu.. sadece bu ikisi iiçin harcadýðýmýz enerjiyi düþün.. ayrýca her türlü konuda saçma saçma ajandalarý var siyasal islamcýlarýn.. eðitimi bitirdiler mesela.. ben a.k.p. partisi olmasaydý daha iyi bir yerde olacaðýmýza kesin inanýyorum.. her gun aptalca gundemlerle uðraþýyoruz..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Arkadaþlar yaptýrýmlardan sonra sert hareketler bekliyor musunuz? Ben Trump ýn bizimkilerle çoktan anlaþtýðýný ve mðmkðn olan en eften püften yaptýrýmlarýn geleceðini tahmin ediyorum. Bunun sebebi de Trump ýn istediklerini harfiyen yerine getirmiþ olmamýz devlet olarak. Uslu çocuk olduk o nedenle Trump baba cezayý hafifletecek.
Böyle kesintisiz bir iktidarýn zararlarý bunlar, yan etkileri diyelim. Ama ayný kesintisiz iktidara laik bir parti mesela Chp sahip olmuþ olsa Türkiye nin uçacak hali yok. Kim bilir onlar da hangi akla hayale gelmedik hatalarý enayilikleri yapacaklardý. Bunun için ayrý bir simülasyon kurup düþünmek lazým. Muhalefetin insan malzemesi islamcýlara göre tabii daha iyi. Ama bakalým bu iyi kaliteli insanlar yeterince söz sahibi olabiliyorlar mý parti içinde. Yoksa bir takým guruplarýn aþiretlerin þunlarýn bunlarýn mý borusu ötüyor.
Bence Chp deki yapýda en az Akp ve Mhp kadar anti demokratik.
aptalca projelerden birisi mesela kanal istanbul: bu saçma proje ile tek bir kiþi istiyor diye yýllardýr uðraþýyoruz.. ülkede ortaöðretim kurumlarýna yeterli ödenek verilmiyor müdürler velilerden baðýþ dileniyorlar (öðrenci babasý olanlar bilir) ama biz kalkmýþýz aptalca kanal istanbul projesi ile vaktimizi harcýyoruz..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri