Ne ucuzu yahu...Kredi faizleri düþtükçe ev fiyatlarýný yukarý çektiler ayný hesaba geldi zaten...
Ne ucuzu yahu...Kredi faizleri düþtükçe ev fiyatlarýný yukarý çektiler ayný hesaba geldi zaten...
Emlakcilara gore cok ucuz.
Kredi faizleri de iyi onlar icin.
Nasil olsa risk almiyorlar, agzini her actiginda cok ucuz diyor adam.
Kac tane sattin 2019 da diyorum, isler durgun bu siralar diyor.
Kendimi tutmasam tek dalacagim adama.![]()
kredi ile iþim olmaz da, ev alacak olanlarýn yapacaklarý en güzel zamanlama, faizler yüksek, evlerin fiyatlarý yerlerdeyken krediyi de evi de alýp, faizler düþtüðü zaman yapýlandýracaklardý, bu çok net görünüyordu.
'' Babacan-Þimþek çizgisi için, 'talimatý IMF'den alýyorlardý' açýklamasý çok önemli. Ancak Erdoðan için bir paradoks var:
- Eðer durum bu þekildeyse, son birkaç yýla kadarki AKP iktidarlarý boyunca ekonomiyi kendisi deðil IMF'den talimat alan bakanlar yönetmiþ demektir. (1/4)
-Ýkinci paradoks þu:
-Eðer Babacan-Þimþek IMF'den talimat aldýysa, AKP'nin 'baþarý hikayesi' bir IMF hikayesine dönüþüyor. (2/4)
-Bizim açýmýzdan ise þunlar önemli:
Büyük sermayenin hükümet içindeki temsilcilerini (ve bu politikalarý) dýþarýda býrakabilen bir iktidar formülasyonunu mümkün kýlan koþullar neler? Bu politikalar mý deðiþti, iktidarlar için bunlarý uygulamaktan kaçýnmak nasýl mümkün oldu? (3/4)
-'Post-neoliberalizm' tabirini henüz kullanmýyorum ama yakýnda kullanacaðýz gibime geliyor. Bir süredir yazdýðým 'utangaç kalkýnmacýlýk' bir otoriter post-neoliberalizme dönüþüyor, þartlarýn zorlamasýyla ve þartlar izin verdiði ölçüde. Vakit buldukça bu noktayý açacaðým. (4/4) ''
Ümit Akçay
https://twitter.com/umitak/status/1214187551550050304
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
USD de majina hattýný sýký savunuyorlar.
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri