CDS iyi düþmüþ. Dolar sat-borsa ve beton alýn hemen.
[emoji23]
YTD
CDS iyi düþmüþ. Dolar sat-borsa ve beton alýn hemen.
[emoji23]
YTD
Dün blombergte yorumcu diyor ki likitide bolluðu var. Likitide bolluðunda borsa ve döviz yukarý gider. Sonra diyor ki boðazýmýza kadar döviz var o yüzden yerliler borsaya giriyor. Bizde yiyoruz. Borsadan kayýplar telafi edildi biraz daha düþer diye döviz almadým. Ama yakýnda bende aranýza katýlacaðým gibi. Rxpu likitideyi paylaþýyordu geçen sene bankalar 100 milyarý açan likitide açýðý yüzünden merkez bankasýna gidiyordu þimdi 15 milyar gibi fazla parayý merkeze veriyor diyordu yorumcu. Yorumu olan aydýnlatsýn.
Blommergte bir konuk var taþý gediðine koyuyor. Nasýl çýktý ekrana acaba. Þimdi biri gelir cds ekler...
Son dakika: Rekabet Kurumu Türkiye'de faaliyet gösteren yerli ve yabancý bankalarýn rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespit edilmesi için araþtýrma baþlattý.
Rekabet Kurumu 20'den fazla banka hakkýnda ön araþtýrma baþlattý. Mevduat, kredi, döviz ve aracýlýk hizmetlerinde yasayý ihlal edip etmedikleri araþtýrýlýyor.
Düzene biri comak soktu anlasýlan boyle bir araþtýrma baslattýlar kulagý cekme hesabý..sanký bu zamana kadar bankanýn býrýne ceza kesmiþler gibi![]()
Biraz konu dýþý olacak ama sorum var . Ben tam 20 yýldýr tek banka çalýþýyorum. Yeþil yonca meþhur. Bu adamlar son 5 yýldýr kart limitimi 1 lira yükseltmedi. Ve kanunen gelirimin 4 katýna kadar limitim olmasý gerekirken gelirimin yarýsý kadar kart limitim var. Bugüne dek tek lira gecikmiþ borcum söz konusu deðil. Ve bankalarýn attýðý þu kadar limitli krediniz hazýr mesajlarýnda ki rakamlar kart limitimin 4-5 katý. Yani bu yeþilli banka kanuna uymayýp beni kredi çekmeye zorlattýrýyor ancak ben çekmeyip habire karta fazla para yatýrýp yeni limit açýyorum kendime. Sanayiciyim ve hammadde alýmýný kartla yapsam ciddi taksit avantajým olacak ancak yapamýyorum bu yüzden..
ne yapmamý, nereye þikayet etmemi önerirsiniz?
Yer Ýmleri