Valla ben devaulasyon istiyorum,memleketin hayrýna olacaðýna inanýyorum.Düþük kur cari açýk yaratýyor,son 2 aydýr gene cari açýk vermeye baþladýk,bu cari açýk da gene memleketin borçlarýna ekleniyor, o borçlar da deðil bizim çocuklarýmýzýn torunlarýmýzýn bile canýna okuyacak.Zombi þirketler batmasýn diye niye dolar baskýlanýyor ki.Yapmasalardý o kadar borç.Batan batsýn 10 yýl memleket sürünür ama cari fazla vermeye baþlarýz iþler 10 yýl sonra düzelmeye baþlar.Bu akýllarla biz köle olduk çocuklarýmýzý geçtim torunlarýmýz bile köle olacak.Artýk güçlüyüz,saðlam ekonomiyiz falan palavralarýný geçmek lazým.Cari açýk vermeyeceðin seviyeye kadar bir devaulasyon þart,yapýlan iþ yanlýþ.Ben devaulasyon olsa memnun olurum.Üç kuruþ parasýnýn olduðu yere göre memleketin ekonomisine hayýnlýk edecek adam da benim gördüðüm bu forumda kesinlikle yok.Yazan herkes için öyle düþünüyorum.Deavaulasyonu hayýrlý görmesem onu da yazardým kesinlikle.
Borsanýn kötü tarafý kur þokunda ve beklenmedik ataklarda içerde yakalanma riski. O zaman o yüzde beþlerin erimesini saniyeler dakikalar içinde parite ekranlarýndan seyrediyorsun. Hisse alýnacaksa bile AB ABD þirketlerine yönelmek lazým. Lirada kalan her türlü soyulmaya mahkum. Bile bile lades bu. Þimdi milletin zorla týrtýkladýklarý parayý borsaya akýttýlar, balinalar onlarý da ütecek.
Cücük kadar beyinleriyle finansal piyasalarýn sahiplerine hareket çekiyorlar, cezasýný halk çekecek. Kaçarý yok.
Dostum sana bir senaryo ve ilgilenen diðer arkadaþlara da, diyelim ki herhangi güçlü bir finansal nedenle - FED Trump þu bu - Dolar 2-3 yýl sürecek güvercin bir çevrime girdi. Ve piyasalar deli gibi Liraya yüklendi. Yani babalar Lirayý ve diðer tüm EM paritelerini destekleyecek konuma geçti 2-3 yýl için.
Kýsacasý 5,20 lere sürmek istiyorlar 4 leri göstermek istiyorlar. O zaman MB ne yapacak gelmeyin mi diyecek, yüksek kontratlardan dolar mý alacak bu kapalý sistemden çýkýþý nasýl olacak. Veya çýkabilecek mi?
Herkes dolarýn daha da güçleneceðini vb Fed in yeniden þahinleþeceðini filan bekliyor diyelim ya tersi olursa. Unutmayalým bunu Trump istiyor. Ve bir 4 yýlý daha olacak bu adamýn.
O zaman iþte tam panayýr olacak.
Bu da fetullahçý ppklý bilmem ne muhabbetine döndü, dolara sevinemezsin þuna sevinemezsin buna sevinemezsin yoksa vatan hainisin. Yahu hangi geri zekalý vatandaþ kriz ister. Sevinen de yukarýda Galatasaraylý arkadaþýn örneðindeki gibi kazandýðýna seviniyor. Sizin söyleminiz ve kullandýðýnýz jargon çok yanlýþ. Bu jargonu bu baþlýkta yiyecek adam da yok, burada zeki mantýklý akýllý adamlar var, cahiller diðer baþlýklarda aðýrlýklý hisse forumlarýnda. Orada bu söylemleriniz destek görür burada ancak gülerim ben size.
Yer Ýmleri