Sn baddog benim yaþým 55.Ýlkokul coðrafya atlasýnda yugoslavya vardý,çekoslavokya vardý,doðu almanya batý almanya vardý,SSCB vardý þimdi ilk öðretimde coðrafya öðrenen bir çocuk o haritayý görse anlam veremez.Devletler batmýyor genelde(uzun vadede bu da doðru deðil,geçen yüzyýlda imparatorluklar vardý,pek çok adý hatýrlanmayan yokolan devletler vardý ama yakýn tarihe bakalým)Haritalar yakýn tarihimizde deðiþti ,condoliza rice ýn dediði 22 devletin coðrafyasý deðiþecek sözünün çoðu oldu.Misal artýk suriye olacak mý,ýrak olacak mý,filistin gelecek 50 yýlda ne olacak,lübnan ne olacak,pek çok deðiþim var.Sýrada iran sonra da biz varýz.Büyüklüðe kanmayýn yugoslavyada büyüktü,SSCB de, sistem çalýþmazsa halklar birbirine düþerse parçalanma kaçýnýlmaz olur.Ýran da alevi sünni olgusu ile bizde kürt türk olgusu ile parçalama denemeleri devam ediyor.Mutlak baþarýsýz olurlar demek kalben doðru da mantýken cidden bilemiyorum.Para onlarda silah onlarda,para ile satýn alabilecekleri vatan haini de bol.Misal saddamýn ýraký ,ne hale geldi deðil mi.Bizde de eyalet tarzý bir yönetim 20 yýl içinde dayatýlabilir.

Yer Ýmleri