-
rezil kağıt 21 in üstünde kapat bari
-

Originally Posted by
candyshop
Halka arz türleri:
1- Ortak satışı
Ortak satışında mevcut hissedarlar kendi paylarının bir kısmını satarak halka arzı gerçekleştirir. Böyle bir satışta sattıkları pay kadar ortakların kasasına para girer, halka arz olunan şirketin finansallarında değişiklik olmaz.
2- Sermaye artırımı
Sermaye artırımında, mevcut hissedarlar kendi paylarını satmaz ama güncel şirket değeri üzerinden yeni paylar halka satılır. Bu satılan paylardan gelen para Anadolu Etap'ın direk kasasına "sermaye" olarak girer. Bu para yatırım harcamaları ve mevcut borçluluğun azaltılması/çevrilmesi için kullanılabilir.
Açıkcası keşke bir halka arz olsa ama benim kişisel beklentim bu yıl Anadolu Etap'ın halka arz edilmeyeceği yönünde.
Hadi oldu diyelim, bence "ortak satışı" şeklinde bir halka arz olmaz, en azından Anadolu Efes kendi elindeki hisseleri satmaz, çünkü buradan gelecek paraya ihtiyacı yok, belki Özgörkey satabilir onu bilmem.
Ama her şeyden önce, şu an Anadolu Etap ölü fiyatına Anadolu Efes'in bilançosunda yer alıyor. Çünkü zamanında Brezilya'lı ortak varken yapılan anlaşma gereği tam konsolide yöntemi ile konsolide edilmiyor.
Halka arzla beraber bence "tam konsolidasyon" da gelir, daha da önemlisi Anadolu Etap'ın tüm finansal rasyoları, borçluluğu, karlılığı, FAVÖK'ü net belli olur aynı Coca Cola İçecek gibi.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Asıl merak ettiğim halka arz olursa anadolu etap efeste çıkmış olacak ve karları farklı bir şirket gibi ayrı hesaplanacak değil mi? Bu durumda efes in piyasa değeri düşer. Yanılıyor muyum?
-

Originally Posted by
bahadir37
rezil kağıt 21 in üstünde kapat bari
3 ayın en yüksek kapanışını bu gün yaptı.primli ve hacimli yükseliş....
-

Originally Posted by
Flebl
Yorumunuz için teşekkür ederim. Asıl merak ettiğim halka arz olursa anadolu etap efeste çıkmış olacak ve karları farklı bir şirket gibi ayrı hesaplanacak değil mi? Bu durumda efes in piyasa değeri düşer. Yanılıyor muyum?
Tam tersi. Halka arz olursa Efes tarafından yine sahip olduğu pay kadar konsolide edilecek. Hatta "tam konsolidasyon" yöntemi ile konsolide edilebilir.
Halka arz edilmesi her açıdan iyidir. Her şeyden önce denetlenibilir ve şeffaf hale gelir.
-
...Endeks bazında ucuz kalanlardan,para girişi var,grafta 20/50 kesmiş.Çanağı tamamlar mı?

-

Originally Posted by
Anatolien
...Endeks bazında ucuz kalanlardan,para girişi var,grafta 20/50 kesmiş.Çanağı tamamlar mı?

Temennimiz tamamlaması
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Aefes geçen ay güzel performans gösterdi, temmuzda önemli seviyeleri nereleri?
Potansiyeli olan, Temmuz ayı için takip edilebilecek hisselerin hedefleri ve destek seviyeleri
https://youtu.be/WTX0c4aSuDI
-
İşyatırım Aefes için beklediği seviyeyi 22.55 den 26.20 ye tavsiyesini tuttan ala çevirdi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri