XU030 içerisinde geçenki (12.09.2025) düþük rakamýn da altýna düþen tek hisse...Üstelik son 6 ayda yaþanan inanýlmaz ters korelasyona raðmen...XU030'a göre olmasý gerek fiyat (bugün için) 28 TL civarý ???
XU030 içerisinde geçenki (12.09.2025) düþük rakamýn da altýna düþen tek hisse...Üstelik son 6 ayda yaþanan inanýlmaz ters korelasyona raðmen...XU030'a göre olmasý gerek fiyat (bugün için) 28 TL civarý ???
Alýp almamakla kararsýzým. yatýrýmcý iliþkilerine mail attým cevaba göre netlik kazanýr.
Buraya da sorayým malum þirketler yatýrýmcýnýn büyüklüðüne göre ya da kurumsallýðýna göre dönüþ yapabiliyor.
Ortak giriþimin sahiplik yapýsýnýn deðiþip deðiþmeyeceði
Aefes in bu yapýdaki pay sahipliðinin haklarýnýn hala geçerliliði ve uygulanabilirliðinin durumu
Bu kararýn Rusya gelirleri üzerindeki etkisinin kýsa vadede neler olabilecegi.
Putin yüksek alkollülere karþý yaptýðý olumsuz karardan sonra bira gibi düþük alkollüler yüksek kara ulaþmýþtý. Efesin de küresel çapta gelirinin yaklaþýk yarýsý Rusya'dan diye biliyorum. Kazakistan vs çok daha az.
Kayyum isim ve logoyu hali hazýrda deðiþtirdi. Sýkýntýlý süreçler ama bunlar olmasaydý da hisse zaten buralara gelmezdi diye düþünüyorum. Bu enflasyonist ve nakit sýkýntýsý olan dönemde Efes in nakti bol.
Hayýrlýsý herkes için. 3. bilançoda sorularýn bazýlarý netlik kazanacaktýr.
Açýða satýþ serbest býrakýldý sanýrým borsa da , bunlar açýða sattýklarý için mi basýyorlar acaba
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Rusya tarafýnda AEFES için bir problem ihtimali varsa benzer risk SISE, ENKAI, TEKFEN vs için de var...Yani Putin (þayet olacaksa) sadece AEFES'e mi çökecek ?!...Diðer hisselerde bu yönde en ufak bir tedirginlik görmüyorum...
Geçenlerde de yazmýþtým, bana kalýrsa AbÝnbev'in AEFES'teki %24 lük payý üzerine dönüyor her þey...Masada bu varsa yönetim deðiþikliði olacaðý kesin, bu durumda da zorunlu çaðrý ihtimali doðacak ve fiyat ne kadar aþaðý çekilirse alacak olan o derece az maliyetle yönetime geçecek...Mevcut fiyatlamanýn þirketin (Rusya hariç) finansallarý ile ilgisi olmadýðý ortada...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Rusya tarafýndaki durum zaten çoktan fiyatlandi. Savaþ baþlayalý 2 seneyi geçti..
Savaþ AB ülkelerine sicramadikca ki zor, Rusya ile iþ yapan þirketler savaþtan daha fazla etkilenmezler bence.
Aefes de durum belirsizlik ve borsanýn en sevmediði þey de belirsizliktir.
Putin çýksa vermiyoruz þirketi çöktüm dese 1 taban yer sonra yukarý gider
Ama belirsizlikle de hisse endeks 11600 kere geldi yerinde duruyor...
An itibariyle CCOLA'nýn piyasa deðerinin %51'i 70 milyar TL, AEFES 83 milyar TL...Yahu yurt dýþýndaki bütün ülkeleri hariç tutsan geriye kalan 13 milyar TL'lik piyasa deðeri borsadaki 1 masa 1 sandalye þirketlerinde var neki XU30 endeksindeki AEFES...Onlarca fabrika, 6 aylýkta 112 milyar TL ciro, 9.8 milyar TL esas faaliyet kârý ?!...
Ki, þahsen CCOLA'nýn emsallerine göre þu an en kötü 200 milyar TL piyasa deðeri olmasý lazým; AEFES'teki belirsizlik oradaki fiyatlamayý da baskýlýyor son 1 yýldýr...Esas faaliyet kârý üretemeyen, devlet desteði olmasa borçlarýný çeviremeyecek haldeki SASA 180 milyar TL ise CCOLA için 200 milyar TL bile bedava...
Þu bilanço bir gelsin hele, kim doðru kim yanlýþ her þey ortaya çýkacak...Düþerse alýrýz, en ufak bir tedirginlik yok bende...YTD
Bizim borsamiz çok fazla temel analizle ilerleyen bir borsa deðil. Ne yazýk ki. Yoksa caným þirketler hala kaç parada..
Daha çok pozisyonlanma ve bu pozisyonlarin artma azalma durumuna göre ilerliyor. Yani al sata çok daha acik ki zaten dolar grafiklere bakan burayý ABD borsasý gibi uzun vadeli olarak göremez.
Pandemi sonrasý baz alýnarak yapýlan hesaplamalar özel bir dönem. Bir daha yaþanmasý zor.
Genel olarak 2020 öncesi dolar grafiklere bakmak ve borsamizi anlamak lazým.
Bir diðer kýsým yabancý aðýrlýklý hisselerde Aefes tarzý durumlar çok olur. Yabancý karar verdigi zaman fiyata bakmadan aylarca satar
Zamanýnda Ttrak vs bunu yaþadý. Sonra toplanan mallar yukarý sürüldü
Efes de bu þekilde olacak. Benim elimde su an yok ama Pgsus-Mgros ile beraber ekranýmýn üstünde..
AEFES sahip olduðu varlýklar nedeniyle bir çeþit holding görünümünde...Hele de son Tariþ operasyonundan sonra...Mesela CCOLA tarafýnda yýllýkta 12 milyar TL civarý net kâr beklentim var, yani sýrf buradan 7 milyar TL cepte ve sermaye 5.8 milyar TL..
Çok yakýnda distile içki operasyonlarýndan ciroya gelecek katký hiç kimsenin tahmin etmeyeceði bir düzeyde olacak, göreceksiniz...Nitekim son 10 yýlda tam 6 kat büyümüþ; Dünya'nýn en büyük 10 ncu pazarý haline gelmiþ TR'de sahip olduðu networkler ile bu iþi en iyi yapabilecek firmalardan biri AEFES...Hele de ABD'ye tanýnan vergisel avantajlardan sonra...
Herkesin diline sakýz gibi yapýþmýþ Rusya belirsizliði bütün bu geliþmelerin üzerini örtmüþ durumda ve fiyatlar þeytandýr, gerçeklerin üzerini ilanihaye örtemez...
Tarih 26.09.2025
AEFES 14.05
Burada dursun...Ben burada olacaðým...Zaten yazýlacak her þey yazýldý çizildi, bilançoya kadar bana eyvallah...Herkese bol kazançlar diliyorum sayýn arkadaþlar...
Saygý ve hürmetlerimle
Yer Ýmleri