Biraz eski bi haber ama
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...artti-5749683/
Ayrýca sn hayek
Sizinle ayný fikirdeyim
Aefesinde hasilati 23 milyar tl fakat piyasa deðeri 10 milyar tl
Burada bile iskontolu
Benim hesaplarýma göre AEFES (CCOLA %50.5 hissesi ile netleþtirilmiþ hali ile - ki CCOLA da halka acýk olduðundan CCOLA hariç kýsma bakmak zor deðil.. solo aefes'e yani..) 4.5x EV/EBITDA'lardan iþlem görüyor. CCOLA payý ile birlikte de ayný yerlere denk geliyor..
Ýþ Yatýrýmýn 6.0x ý yanlýþ diye tahmin ediyorum.
AEFES'in bu çarpanlarla iþlem gördüðü bir zaman hatýrlamýyorum..
SU andaki fiyatýn covid etkisi ile biraz hacim düþüþlerini de içerdiðini düþünüyorum..
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Þirket covid-19 un üretim ve satýþlarý nasýl etkilediðine dair bir açýklama yapma zahmetinde bile bulunmuyor...O zaman bilançosuna bakmak gerekecek...!!! Tahtacýda kurmuþ baskýyý ...bakalým sonu ne olacak!?
fabrikalar calisiyor stoklar eriyor ! bu ortamda bundan iyisi þamda kayisi sn. heval
marj daralmasi falan diyorlar e olsun o kadar !!! dünya durmus durumda
bkz. tupras, petkim, thy, pegasus, bankalar, eregli, kardemir hepsi ciddi problemli
biz calisiyoruz, sektorumuz gida (cola, bira, meyve) su an batik gida sirketleri bile ciddi prim yapti. burda tik yok ! citi satiyor hikayesine milleti dokmeye calisiyorlar.
bu sirketin sadece AB inbev Efes'teki hisseleri 1,5 milyar usd yapar, daha fazla yaparda neyse
dün dolar bazlý grafiðini paylaþtým...yabancý þuan bir AEFES hisse satacak 2.2 dolar alacak.. hisseyi 30 tlden satmýþ olsa 4 dolar alacak...yabancý sizce hangisini yapar..
demek istediðim burada yabancý görünümlü olan patron kontrolündeki hisseler olabilir..
Yer Ýmleri