Roket katı yakıtla çok kısa sürede yüksek hız vermek için ilk kalkışta, namludan çıkışta kullanılırken, füze sıvı yakıtla seyir için kullanılır. Dolayısıyla kara deniz satıhtan ilk çıkışı roket, sonra seyri füze sağlar.

Roket neredeyse/büyük oranda patlama gibi gerçekleştiğinden yüksek ısı yayar. Dolayısıyla denizde ve havada (genellikle) ilk çıkıştaki yüksek ısı tespit edilebilir. Kara kuvvetleri açısından kızılötesi kavramı neredeyse tamamen termal ısı kamerası şeklinde sınırlı iken, gemilerde ve uçaklarda bu ilk çıkış ısısını yakalayacak kızılötesi tespit sistemleri vardır.

Toplamda bir füze, ya radar güdümlü, kızılötesi güdümlü, lazer, tel, gps, ins güdümlü, ya da bunların birkaçı şeklinde olabilir.

Bunların dışında kameralarıyla yeryüzü şekillerini tanımlayıp hedefine bağımsız gidebilen veya bu görüntüyü anlık aktaran güdüm sistemleri de kullanılmaktadır.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TÜBİTAK' ın son yıllarda yaptığı en kayda değer gelişme güdüm sisemlerinin klasik mühimmata entegrasyonunda yaşandı.

Mevcut bir mühimmata bir kılıf giydirildi, kanatçık ve güdüm sistemi ilave edildi;

Hassas Güdüm Kitleri (HGK) JDAM

HGK-1

MK-84 bombasına takılmış kanatçık ve güdüm sistemi, yerli imalat ısıl pille çalışıyor. Uçaktan atılıyor. İlk hızı uçak verdiğinden roket yok, füze de yok, serbest düşüş şeklinde planör gibi süzülüyor. 28 km. uzaklıktan (40,000 feetten atlımca) 6-10 mt. doğrulukla vuruyor.ANS ve GPS güdümlü

GPS i herkes biliyor geçiyorum, ANS içinde cayrolar var, kutbi koordinat metoduyla, açı ve mesafe hesabı yaparak, tamamen dışarıdan bağımsız 10 mt. doğrulukla verilen koordinata gidebiliyor, uyduya v.s. ihtiyacı yok