Ons saldý 2053 e.....Ama dolar 7.300 üzerinde ....
GLDTR güvenli limaným benim......!!!!!!
Kapanýþýmýz 43.70.....!!!!!!
Ons saldý 2053 e.....Ama dolar 7.300 üzerinde ....
GLDTR güvenli limaným benim......!!!!!!
Kapanýþýmýz 43.70.....!!!!!!
Bugun gldtrf 1.5 milyon finans satmýþ....zgoldda 500 bin ziraat.
.ky 2 milyon altýn almýþ....korkunç alým....dönerse pala biçer bunlarý...
Altýn tavan güm0þ tavam bir usd tavan deðil ben varýmya....
SM-J500F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þu dolarý satýp niyetim %10 düþen asels ve ttkom almaktý....satamadýk....18 de 7.30 geçmesine raðmen alýcý çýkmadý....gldtr ve gmdtrf yamyam gini saldýranlar dolara saldýrmadý....neyse masa sahibi düþüþdede kazanýr....bin lottan zarar eder 4 bin lot dipten alýr ....kasayý yine doldurur....SM-J500F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaþlar altýn fonu dünyadaki ve Türkiye deki altýn piyasasýna paralel hareket eder....Piyasa giderse bu da gider...Düþerse bu da düþer...!!!
qnbfb bu fonun sahibi tahta yapýcýsý...Altýn düþse dahi piyasadaki düþen fiyattan alým yapmak zorunda...Ha elindeki malý bitirip de yükseldiðinde satýþa mal koyamazsa orasýný ben bilemem .....Gördüðüm o ki gümüþ fonunda bu olmuþ...Altýn fonunda böyle birþey olacaðýný zannetmiyorum ben....!!!!
ons altýn þu an 2066 dolar ,ülkemizdeki dolar da 7.268 de anlýk olarak...!!!
Altýn tl ise 483 tl de...!!!
Dolar formunda bir arkadaþ paylaþmýþ....yararlý kenarda dursun....7 aðustos kritik gün....
Ýþin aslý, veri/haber gürültüsü filtrelendiðinde; Dolar/TL zamaný ve yönü en kolay tahmin edilen finansal enstrümanlardan biri. Çok önceden, 07 Aðustos öncesi tarihini ve 7.30 fiyatýný (Sanýrým ülkede bu kadar isabetli baþka bir paylaþým yapan yok) üstü kapalý þekilde foruma yazmýþtým. Dolar/TL'deki hareketin sebebini de anlatayým.
7 Þubat'ta, kurun 6'yý aþmasýyla birlikte ABD'de yüklü miktarda 6.50-7.30 covered call pozisyon açýlýyor (Meali, Dolar/TL uzun pozisyonu 6.50'de kar yazmaya baþlýyor ve 7.30 seviyesinde maksimum kâra ulaþýlýyor). Yerel ekonomi politikalarýmýzýn anti tezi olan Bloomberg, bunu haber yapýp (Kaç kiþinin egzotik para birimindeki türev pozisyonu ekonomi camiasýna haber olmuþ) cümle aleme duyuruyor. Pozisyonun vadesi yaklaþtýkça, inat üzerine kurulu politikalarýmýza yön verenler, kuru, bu pozisyonun orta noktasýna sabitliyorlar. Bu aþamada, piyasadaki spekülatörleri yendiklerini ve güçlü bir spekülatif ataðý da, daha önce yaptýklarý gibi TL likiditesini tamamen kurutarak savuþturabileceklerini düþünüyorlar.
Ancak hesaba katmadýklarý geliþmeler oluyor.
1) Sabit kur güvenden çok korku yaratýyor. "Üstü yok"tan çok "altý yok" algýsý yaygýnlaþýyor - vatandaþ kayýp korkusu duymadan dövize hücum ediyor.
2) Emtialardaki global yükseliþ ve yerel kredi bolluðu 1. durum ile birleþerek altýna ve gümüþe de hücuma yol açýyor. Öyle ki, yerel talep global piyasayý etkiler hale geliyor ve trendler þiddetleniyor.
3) Pozisyonun vade bitimine kýsa bir süre kala, yabancý ekonomik basýndan o ana kadar olmayan kadar yüksek perdeden "negatif rezerv" haberleri baþlýyor. Tüm piyasa TL'nin üzerine gelmeye baþlýyor.
Son birkaç günde iþ öyle bir hal alýyor ki, bir sonraki spekülatif ataðý hemen, çýktýðý yerde, reel müdahale ile bastýrmaya çalýþmak geri dönülemez sonuçlara yol açacaðýndan, yenilgi kabul ediliyor ve karþý tarafýn istediði fiyat yani 7.30, pozisyonun vade bitiminde test ediliyor.
SM-J500F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu fonlardan kârdan kesilen stopaj %10mu yoksa %15mi
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri