Son dzenleme : servetbey; 28-12-2019 saat: 15:22.
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Gelecei tahminde zorlanma var.
Bugn MB zorunlu karlklar arttrd, baya bir dviz toplayacak, sonra bunlar ufak ufak tekrar piyasaya srp dvizi basklarm, basklarsa nereye kadar drr.
Dviz derse BST ralliye devam edermi yoksa derin bir geri ekil yaanrm.
Herey doru tahmini yapp uygulamaya bakyor ama zor i.
MKK ile MK farklidir
MKK demek Merkezi Kayt Kuruluu A.. demektir
Banka mk ise banka nin mevduat karsiligi demektir. Bildiginiz gibi banka da tl mevduat lara stopaj yuzde 15, fon lar icin de yuzde 10 stopaj uygulanmaktadir
banka mk icin su hesabi baz alabilirsiniz
Faiz Orani=((NetGetiri/0,9)*365)/((AnaPara/100)*GunSayisi)
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Mevduat Karl fonda deerlendirilen parann mevduata yatrldnda alnmas gereken faiz orann ifde ediyor benim iin. Bunu fon tipine gre farkl bir uygulamas olmadn dnyorum. Sadece hisse fonda sfr stopaj olduu iin farkl bir yntemle hesaplyorum. Eer hafta sonunun hesaplamasn yapacaksam Cuma gn mevduata yatrlp Pazartesi gn dn olacan varsaym yapyorumBenim gibi dndn varsaydm kiiye kendi hesabnn doru olduunu belirtmiim. Sizin hesabnzda kendiniz iin doru
Benim iin yanl
![]()
leyen gn says zerinden ben getiri hesaplamyorum stadm, getiri iki tarih arasnda hesaplanr benim bildiim. Size, bir hisse fonun aylk %10 deer kazand sylendiinde eer o ay 22 i gnyse 22 gnde %10 deerlendi diye mi dnyorsunuz, yoksa o ay 30 gn ekiyorsa 30 gnde %10 deerlendi diye mi dnrsnz ?
Yatrm Tavsiyesi Deildir
Yer mleri