Viop +%0,24
Yatrm - Piyasalarda Bugn 17.01.2020
Kar satlar ile ykseli trendi devam
Dn aklanan kuvvetli Amerikan tketim verisinden sonra inden beklentilerden iyi gelen aylk sanayi retim ve beklentiler dorultusundaki byme rakamlar dnya ekonomisinin iyilemekte olduunu gsteriyor. in-Amerika arasndaki ticaret savalar konusundaki olumlu gelimeler de genel olarak dnya hisse senedi piyasalarn desteklemeye devam ediyor.
Ylbandan bu yana benzer lke endekslerinin zerinde getiri salayan BIST 100 endeksinin ykseli trendinin korunacan ancak bu seviyelerden olas kar satlarnn ve geri ekilme ihtimallerinin de arttn gryoruz. Dnk Merkez Bankas faiz indiriminden ve global hisse senedi piyasalar iyimserliinden yararlanan BIST100 gn ii kazanmlarn koruyamayarak bir nceki gne gre yatay bir seviyeden kapatt. Merkez Bankas kararndan sonra TL'nin grece glendii grlyor. Bu arada bankalarn yurtd Eurobond ihralarn yeniden balatmalar zellikle gerileyen CDS risk primlerimizin ilk olumlu sonular olarak okunabilir.
2019 son eyrek karlarnn aklanaca dneme yaklarken irket zelinde ve bilano beklentilerine ynelik hareketler younlaabilir. Bugn piyasamzn gne hafif satcl balayacan ngrmekle beraber gn ii ynmz daha ok yabanc ilgisi ve global gelimeler belirleyecek. Sabiha Gkende yeni hat uularna younluk nedeniyle izin verilmeyecei haberinden sonra 2020 beklentilerini koruduunu aklayan Pegasus hisselerinde grlen dnk sert sat sonras bir miktar snrl tepki grebiliriz. Makro gndemimizde nemli bir veri aklamas bulunmazken, dnyada ise Euro blgesi Tfe ve Amerikan sanayi retim verileri takip edilecek.
Yatrm Tavsiyesi Deildir
Yer mleri