dostlar bu gün itibarıyla yeni bir karar aldım. gerçi daha önceleri de bu duruma dikkart çekmiştim ama uygulayamamıştım. biz fon yatırımcısıyız, kendi açımdan ise hisse fon olarak sadece tcd alıyorum. ona rağmen sürekli endeks takip ediyorum. halbuki aldığım fon endeks fonu değil. düşüş ve yükselişlerden elbette etkileniyor ama sonuçta öyle veya böyle değişken fon taşıyorum. ayrıca fon yatırımcısı olarak özellikle saat 13'ten sonra o gün için zaten elimiz kolumuz bağlı oluyor. buna rağmen akşama kadar gereğinden fazla seğans takibi yaparak kendimi yıpratıyorum ve bu durum, öyle sanıyorum ki yanlış kararlar almama vesile oluyor. bu nedenle bu duruma bir son vermeye kesin olarak karar verdim. önemli olayları zaten uygulamalardan takip ediyoruz. böyle yapmak yerine akşamları ve ertesi gün sabah durumlara bakıp gerekli hallerde pozisyonlarımızı ayarlayabilir, boş zamanlarımızı da daha uygun meşkalelerle değerlendirebiliriz. sürekli borsa takip etmek, bir nevi sigara bağımlılığı gibi. bu işler illa ki takip gerektirir. ama biz bunu anlık yapıyoruz. anlıktan günlüğe geçmenin vakti, benim açımdan geldi de geçiyor bile. bütün forumdaşlarıma bol kazançlar dilerim, selamlarımla