Tcd bu kadar de bile -0,57 getirdiyse sonraki gnlerde art bile getirebilir diye dnyorum. Yani fonlar al-sat yapmak okta mantkl gelmiyor bana. Zaten fon yneticisi bunun bizim admza aktif olarak yapyor. En azndan TCD yle. Mesela geen sene AFT vard bende. Akportfy e sordum. Adamlar al sat yapmayp sadece dnemsel olarak deerlendirme yapyormu. Yani bence ksa-orta vade beklense ok gzel karlar getirir bence. Tabi bireysel olarak hisse senedi alnrsa o zaman kontroln tamamen sende olmas lazm. te en riskli olanda o. Ne zaman alnr, ne zaman kol kesilir. Bunlar iyi bilmek lazm. Zaten bilsek broker olurduk[emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk
dostlar bu gn itibaryla yeni bir karar aldm. geri daha nceleri de bu duruma dikkart ekmitim ama uygulayamamtm. biz fon yatrmcsyz, kendi amdan ise hisse fon olarak sadece tcd alyorum. ona ramen srekli endeks takip ediyorum. halbuki aldm fon endeks fonu deil. d ve ykselilerden elbette etkileniyor ama sonuta yle veya byle deiken fon tayorum. ayrca fon yatrmcs olarak zellikle saat 13'ten sonra o gn iin zaten elimiz kolumuz bal oluyor. buna ramen akama kadar gereinden fazla seans takibi yaparak kendimi ypratyorum ve bu durum, yle sanyorum ki yanl kararlar almama vesile oluyor. bu nedenle bu duruma bir son vermeye kesin olarak karar verdim. nemli olaylar zaten uygulamalardan takip ediyoruz. byle yapmak yerine akamlar ve ertesi gn sabah durumlara bakp gerekli hallerde pozisyonlarmz ayarlayabilir, bo zamanlarmz da daha uygun mekalelerle deerlendirebiliriz. srekli borsa takip etmek, bir nevi sigara bamll gibi. bu iler illa ki takip gerektirir. ama biz bunu anlk yapyoruz. anlktan gnle gemenin vakti, benim amdan geldi de geiyor bile. btn forumdalarma bol kazanlar dilerim, selamlarmla
Tacirler Portfy Ekonomist dergisinde
![]()
Sermaye piyasas, sabrsz kiiden sabrl kiiye para aktaran bir aratr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
iran cack kt bu vesilesiyle fonlarn performansn da grm olduk tacirler ok baarl bu haftay pas geip haftaya yeniden tacirlerlerdeyim.
portfy hesaplama tablosu
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Yer mleri